Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

WINDOWLICKER

WINDOWLICKER is een verticaal zeefdrukproject op de ramen van panden in de binnenstad van Leeuwarden.

windowlicker
windowlicker

WINDOWLICKER is een verticaal zeefdrukproject van Leeuwarders zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann op de ramen van panden in de binnenstad van Leeuwarden.

Naast werk gemaakt door Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers; bestaande uit Stefan Sloot, Wytse Sterk en Jelle van Gosliga, zijn acht (Europese) gast kunstenaars/ vormgevers uitgenodigd een werk in Leeuwarden te realiseren. De gast kunstenaars/ vormgevers zijn: Jan Hamstra, Niels Post, Joris Diks, Henning Rosenbrock & Markus Mengeler (DE), Holger Stark & Tanja Zimmerman (DE), Mara Piccione & Tineke Meirink, Iwona Jarosz (PL) en Anuli Croon.

Iedere kunstenaar/ vormgever kreeg in 2018 een maand de tijd om een site-specific werk te realiseren. Gedurende het jaar zijn er zo twaalf werken gerealiseerd. Van het project is een mooie publicatie verschenen, die via de Popfabryk is te verkrijgen of hier online in te zien.

WINDOWLICKER gaat op zoek naar het spanningsveld en de dialoog tussen kunst en vormgeving, geeft experiment de ruimte en draagt bij aan een positieve en uitdagende uitstraling van de binnenstad. Het onderzoekt de dialoog met het publiek, de reclame en beeldcultuur.

Eind 2016 is er een pilot gerealiseerd waarbij Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers gezamenlijk een werk hebben gecreërd, hierbij stonden technische en artistieke uitwisseling centraal. Het gerealiseerde werkt diende tevens als documentatie voor verdere fondswerving. De pilot is gerealiseerd binnen de context van Explore the North; het festival voor muziek en verhalen op onvermoede plekken in Leeuwarden.

WINDOWLICKER refereert aan het gelijknamige nummer van muzikant en producer Aphex Twin en de term wordt gebruikt voor een bezoeker van raamprostituees.

Het project werd mede ondersteund door Grafisch Atelier Friesland en is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Stokroos, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Leeuwarden, Mondriaan Fonds (Experimenteerreglement kunstenaarshonoraria) en Leeuwarden-Fryslân 2018.