Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

KOMPOST

komposities voor koptelefoons

KOMPOST wil de Friese (elektronische) experimentele muziek scene voeden, stimuleren, ondersteunen en zichtbaarder maken en draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland.

Vier keer per jaar wordt er een Friese componist/ muzikant uitgenodigd voor een residence op locatie van vijf dagen. In die vijf dagen werkt de componist/ muzikant aan een compositie van minimaal twintig minuten. De compositie wordt aan het eind van de residence live gepresenteerd op locatie middels draadloze koptelefoons. Na de live presentatie wordt de compositie digitaal uitgebracht.

De eerste residence vond plaats tijdens Media Art Friesland in november 2019. Eerste werkperiode KOMPOST was van maandag 25 t/m vrijdag 29 november 2019 aan de Snekertrekweg. Presentatie vond plaats op vrijdag 29 november 21:00 uur en zaterdag 30 november 21:00 en 22:00 uur. 

Componist en muzikant Corné de Wolf heeft invulling geven aan de eerste editie van KOMPOST. Corné de Wolf is een afgestudeerd componist van de Minerva Academie voor Popcultuur met als focus narratieve strategieën binnen compositie. Corné is vaak op zoek naar een verhaal of ondergrond; wie of wat vormen de fundering voor een compositie, hoe wordt er gehoor gegeven aan het verhaal? Met deze onderzoekende geest zal hij te werk gaan op de locatie van het Media Art Festival. Gedurende een week zal hij – met als fundering het festival, de locatie – een muziekstuk componeren.

De tweede residence vindt plaats tijdens de Friese Lente van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 maart 2020. Eindpresentatie op zaterdagmiddag 14 maart. De werk- en presentatielocatie is nog niet duidelijk. Voor de tweede residence is componist en fimmaker Tristan Visser uitgenodigd. Hij is afgestudeerd aan de Minerva Academie voor Popcultuur. In 2019 heeft hij een geluidsexpeditie naar Groenland ondernomen, waarin hij varend tussen de ijsbergen, de muzikale interactie onderzocht met bultruggen. Deze expeditie heeft zijn weerslag gekregen in de korte documentaire Onder Water en in een performance.