Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

KOMPOST

komposities voor koptelefoons

KOMPOST wil de Friese (elektronische) experimentele muziek scene voeden, stimuleren, ondersteunen en zichtbaarder maken en draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland.

Vier keer per jaar wordt er een Friese componist/ muzikant uitgenodigd voor een residence op locatie van vijf dagen. In die vijf dagen werkt de componist/ muzikant aan een compositie van minimaal twintig minuten. De compositie wordt aan het eind van de residence live gepresenteerd op locatie middels draadloze koptelefoons.

Voor de komende edities van KOMPOST is Popfabryk de samenwerking aangegaan met New Noardic Wave. Muzikant/ componist Wander Kars en beeldmaker Lotte Middendorp zijn van 29 juni tot 5 juli 2020 als artist-in-residence te gast in de Sluisfabriek/ Craftwurk in Drachten om nieuw werk te maken.

De audiovisuele compositie wordt gepresenteerd op zondagmiddag 5 juli om 15:00 uur, met aansluitend een gesprek met de makers. Er is zeer beperkt capaciteit in verband met de inachtneming van de corona maatregelen. Reserveren is dan ook noodzakelijk via info@popfabryk.nl. Kosten geen.

De eerste residence vond plaats tijdens Media Art Friesland van maandag 25 t/m vrijdag 29 november 2019. Componist en muzikant Corné de Wolf heeft invulling geven aan de eerste editie. De tweede residence zou plaats vinden tijdens de Friese Lente van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 maart 2020 maar is mede door de corona crisis niet doorgegaan. De derde residence stond gepland bij MadNes Festival, maar het festival gaat niet door in verband met de corona maatregelen. We onderzoeken nu alternatieve mogelijkheden voor de de werk- en presentatielocaties.

KOMPOST #01 - Corné de Wolf - 25-29/11 2019 - Media Art Festival - Leeuwarden
KOMPOST #02 - Wander Kars & Lotte Middendorp - 29/6-05/07 2020 - Sluisfabriek - Drachten