Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

deZOO

De popsector in Den Haag en Leeuwarden wil de banden aanhalen, kennis en ervaring delen en de mobiliteit van muzikanten tussen beide steden vergroten. Tijdens een korte brainstormsessie tussen vertegenwoordigers van een aantal instellingen uit beide steden, waaronder Neushoorn en het Paard, ontstond het idee voor een residence als eerste stap naar een nauwere samenwerking. Inmiddels werken we aan de 2e editie van deZOO.

Rond het Sniester Festival en de Friese Lente zal er in beide steden een artist-in-residence plaatsvinden van een week. In beide steden wordt een Friese en Haagse act aan elkaar gekoppeld. Gedurende die week werken beide acts gezamenlijk aan nieuw materiaal, dat wordt opgenomen en tijdens de afsluiting van de week live wordt gepresenteerd. Naast de focus op samenwerking en het maken van nieuw materiaal staat ook de verkenning van de popscene in beide steden centraal. Kennismaking met podia, festivals, programmeurs, journalisten, poporganisaties, opleidingen, studio’s, oefenruimtes enz. maakt integraal onderdeel uit van de residence.

De residence komt tot stand in nauwe samenwerking met de volgende partners: PaardNeushoornFriesland PopPopradar den Haag en de Popfabryk.

De artiesten die deelnemen aan de residence worden geselecteerd en samengebracht door een vertegenwoordiger van de Haagse en van de Friese partners. De deelnemende acts opereren op semiprofessioneel niveau. Het gaat om artiesten met potentieel, kwaliteit en een relevante status in eigen stad, maar met nog weinig speelbeurten voorbij de provinciegrenzen.

Tijdens de eerste editie van deZOO verkende Esther de Jong (Leeuwarden) samen met Haagse singersongwriter Pyke de muziekscene tijdens de Haagse Popweek en Pyke was op zijn beurt in Leeuwarden tijdens het Freeze Festival. 

Het nummer dat in Den Haag tot stand is gekomen vind je hier: Esther de Jong & Pyke - Schijn