Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

Nieuws

 • Re:Sources

  21 July 2023

  Re:Sources presenteert Noordelijke makers uit de hiphopscene op donderdag 19 oktober in Leeuwarden.

 • Krapka;KOMA

  27 June 2023

  Popfabryk host in samenwerking met Music Export Ukraine het elektronisch meidenduo Krapka;KOMA. Er is onder anderen een co-writing sessie gepland met de Friese act Laguna.

 • Up North showcase

  21 June 2023

  Tijdens Simmerdeis presenteren we producties van Noordelijke makers in de popcultuur, in de prachtige rauwe setting van de Sluisfabriek in Drachten op zaterdag 24 en zondag 25 juni.

 • Velocity Made Good op weg naar Oerol

  10 June 2023

  Geselecteerd voor Popronde en 3voor12 tip, maar eerst zeilend en werkend richting Oerol, waar ze hun work-in-progress presenteren in de Explore the North hub.

 • IT DEEL III

  25 April 2023

  Hoe vertaal je de aantasting van het Friese stukje aarde waar Oranjewoud zich bevindt naar een positief verhaal? De gebroeders Kleefstra, de een dichter, de ander gitarist, doen daartoe een inspirerende poging in vier delen. In IT DEEL III werken ze hierbij samen met de Belgische multi-instrumentalist Karen Willems. 

 • PIXEL POCKET in de MELKWEG

  11 April 2023

  Pixel Pocket in de Melkweg Amsterdam. PMP Vibrations is een halfjaarlijkse event met de meest thrilling cross-over acts van dit moment! Gecureerd door Paradiso Melkweg Productiehuis. Pixel Pocket, de samenwerking tussen Charlotte Beerda en Irie Weergang, powered by Popfabryk en Noordstaat, gaat tijdens dit event optreden.

 • HUISWERK TAPES

  22 March 2023

  Op zaterdag 8 april worden de HUISWERK TAPES gepresenteerd tijdens de Friese Lente in het Neushoorn Café.

 • OPEN CALL

  15 March 2023

  Ben jij een interdisciplinaire hiphop- of popartiest uit Groningen, Drenthe of Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals? Wij willen je daarbij ondersteunen! Dien je korte voorstel in voor dinsdag 4 april via info@upnorth-lab.nl.

 • IT DEEL naar Gdansk in Polen

  24 January 2023

  De productie IT DEEL; het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met Popfabryk staat in februari in Gdansk.

 • NOORD

  11 January 2023

  Ieder jaar is NOORD de hub voor de Noordelijke popcultuur tijdens ESNS. Samen met muzikanten, beleidsmakers, festival en pop-organisaties uit Noord-Nederland organiseren we een programma vol met panels en talks over muziekbeleid, (internationale) talentontwikkeling en het ondersteunen van makers. Met o.a. optredens op donderdag van Moonloops, op vrijdag van Wurdspøken, Pixel Pocket, HISTORIAN, Johnny loves me en zaterdag Danytha, Esther de Jong en Ter Ziele