Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

Nieuws

 • IT DEEL IV | zondag 7 juli in Katlijk

  1 May 2024

  IT DEEL IV Kleefstra Bros met de Portugese Joana Guerra en Maria do Mar de Brito Lopes. Presentatie zondag 7 juli 2024 om 15:00 uur in de Thomaskerk in Katlijk. 

 • Start Tsjerketour Timo de Jong

  7 April 2024

  Timo de Jong gaat op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour. “Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer,” aldus Timo.

 • Vacatures

  6 March 2024

  Voor de coördinatie en uitvoering van Hit the North, Up North en Go! zoekt NOORD op korte termijn drie projectleiders (8 uur per week). 

 • Let's Get Mental

  23 January 2024

  Let’s get mental: een voorstelling van Douwe Dijkstra, ideaal voor mensen die depressief zijn, tegen een burn-out aanlopen of dat ten alle tijde willen voorkomen!

 • NOORD x ESNS

  5 January 2024

  NOORD presenteert tijdens Eurosonic Noorderslag iedere avond van 17 t/m 19 januari 2024 een aantal acts van Up North, Hit the North en alumni van Hit the North. En je hebt geluk: het programma is helemaal gratis. 

 • Fonds Podiumkunsten ondersteunt Noordelijke Popcultuur

  16 December 2023

  Fonds Podiumkunsten ondersteunt de popcultuur-hub NOORD met een bijdrage van € 333.340,. De  popcultuur-hub NOORD is een samenwerking tussen Popfabryk, Stichting Kunst en Cultuur, POPgroningen, Noordstaat en Eurosonic Noorderslag. Dankzij de bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, kan NOORD de Noordelijke popinfrastructuur verder verstevigen en verduurzamen ten behoeve van de noordelijke makers in de hiphop- en popcultuur.


   

 • OPEN CALL Up North [deadline maandag 8 januari 2024]

  7 December 2023

  Jij bent een hiphop- of popartiest uit Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals. Wij kunnen je daarbij ondersteunen. Stuur je conceptplan vóór maandag 8 januari 2024 naar info@upnorth-lab.nl of bij twijfel contact ons.

 • Let's Get Mental

  9 November 2023

  Let’s get mental: een voorstelling van Douwe Dijkstra, ideaal voor mensen die depressief zijn, tegen een burn-out aanlopen of dat ten alle tijde willen voorkomen!

 • Re:Sources

  21 July 2023

  Re:Sources presenteert Noordelijke makers uit de hiphopscene op donderdag 19 oktober in Leeuwarden.

 • Krapka;KOMA

  27 June 2023

  Popfabryk host in samenwerking met Music Export Ukraine het elektronisch meidenduo Krapka;KOMA. Er is onder anderen een co-writing sessie gepland met de Friese act Laguna.