Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

Nieuws

 • Nieuwe video clip van Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival

  9 November 2022

  Op zondag 13 november zal Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival haar eerste optreden met band hebben en het nieuwe geluid van het debuut-album laten horen. Waaronder de singel en video 'Nachtjapon', dus zondag van 15:30 - 16:00 in de foyer van De Harmonie in Leeuwarden.

 • open call Up North

  25 October 2022

  Ben jij een interdisciplinaire hiphop- of popartiest uit Groningen, Drenthe of Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals? Wij willen je daarbij ondersteunen! Dien je korte voorstel in voor vrijdag 4 november.

 • Inschrijving Hit the North 2023

  18 October 2022

  Popfabryk is de Friese partner in Hit the North, het ontwikkelingstraject voor talentvolle, opkomende acts uit Noord-Nederland. We roepen Friese acts op zich in te schrijven voor de editie 2023. Het traject bestaat uit coaching, bootcamps, excursies en showcases door het land. De acts sluiten hun traject af met een officiële showcase op ESNS 2024. Inschrijven kan tot en met vrijdag 11 november via hitthenorth.nl.


   


   

 • IT DEEL I album release

  6 September 2022

  IT DEEL I live album release tour in oktober in Culemborg, Deventer, Rotterdam en Amsterdam.

 • IT DEEL I bij ITGWO

  2 September 2022

  IT DEEL I is zaterdag 3 september om 12:00 uur live te zien bij Into The Great Wide Open. 

 • ST≥RT FESTIVAL

  1 September 2022

  Ja, ja! We zijn er weer met een nieuwe editie van het jaarlijks terugkerende ST≥RT festival! Ga op zaterdag 3 september gratis op ontdekking door Neushoorn en laat je verrassen door een extravagantie van muzikale diversiteit. In samenwerking met diverse verschillende Leeuwarder poporganisaties trappen we het nieuwe popcultuurseizoen af. Let's get started!

 • KOMPOST strijkt deze zomer neer in Neushoorn in Leeuwarden

  2 August 2022

  KOMPOST is een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Friesland.
  Vanuit de twee disciplines, beeld en geluid, worden voor elke editie twee makers uitgenodigd om een week lang samen te werken aan een audiovisuele compositie van ongeveer 20 minuten. Een unieke locatie in Friesland is de setting voor elke residentie.

 • Excite residentie van Moonloops en Hana Lili

  2 July 2022

  Residentie 2022
  Dit jaar bundelen Moonloops en Hana Lili hun krachten en gaan samen van 13 tot 15 juli in residentie in het Clubhuis (Leeuwarden). Aan het eind van de residentie presenteren de artiesten het nummer aan het publiek. De residentie wordt georganiseerd in samenwerking met Welcome to the village.

 • KOMPOST 2022

  28 May 2022

  KOMPOST is een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit
  Friesland. Vanuit de twee disciplines, beeld en geluid, worden voor elke editie twee makers uitgenodigd om
  een week lang samen te werken aan een compositie van ongeveer 20 minuten. Een unieke locatie in
  Friesland is de setting voor elke residentie.

 • KOMPOST: Nahrung für den Geist

  23 May 2022

  Popfabryk, Media Art Friesland, European Media Art Festival en New Noardic Wave organiseren deze unieke editie van KOMPOST.