Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

Nieuws

 • Let's Get Mental

  23 January 2024

  Let’s get mental: een voorstelling van Douwe Dijkstra, ideaal voor mensen die depressief zijn, tegen een burn-out aanlopen of dat ten alle tijde willen voorkomen!

 • NOORD x ESNS

  5 January 2024

  NOORD presenteert tijdens Eurosonic Noorderslag iedere avond van 17 t/m 19 januari 2024 een aantal acts van Up North, Hit the North en alumni van Hit the North. En je hebt geluk: het programma is helemaal gratis. 

 • Fonds Podiumkunsten ondersteunt Noordelijke Popcultuur

  16 December 2023

  Fonds Podiumkunsten ondersteunt de popcultuur-hub NOORD met een bijdrage van € 333.340,. De  popcultuur-hub NOORD is een samenwerking tussen Popfabryk, Stichting Kunst en Cultuur, POPgroningen, Noordstaat en Eurosonic Noorderslag. Dankzij de bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, kan NOORD de Noordelijke popinfrastructuur verder verstevigen en verduurzamen ten behoeve van de noordelijke makers in de hiphop- en popcultuur.


   

 • OPEN CALL Up North [deadline maandag 8 januari 2024]

  7 December 2023

  Jij bent een hiphop- of popartiest uit Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals. Wij kunnen je daarbij ondersteunen. Stuur je conceptplan vóór maandag 8 januari 2024 naar info@upnorth-lab.nl of bij twijfel contact ons.

 • Let's Get Mental

  9 November 2023

  Let’s get mental: een voorstelling van Douwe Dijkstra, ideaal voor mensen die depressief zijn, tegen een burn-out aanlopen of dat ten alle tijde willen voorkomen!

 • Re:Sources

  21 July 2023

  Re:Sources presenteert Noordelijke makers uit de hiphopscene op donderdag 19 oktober in Leeuwarden.

 • Krapka;KOMA

  27 June 2023

  Popfabryk host in samenwerking met Music Export Ukraine het elektronisch meidenduo Krapka;KOMA. Er is onder anderen een co-writing sessie gepland met de Friese act Laguna.

 • Up North showcase

  21 June 2023

  Tijdens Simmerdeis presenteren we producties van Noordelijke makers in de popcultuur, in de prachtige rauwe setting van de Sluisfabriek in Drachten op zaterdag 24 en zondag 25 juni.

 • Velocity Made Good op weg naar Oerol

  10 June 2023

  Geselecteerd voor Popronde en 3voor12 tip, maar eerst zeilend en werkend richting Oerol, waar ze hun work-in-progress presenteren in de Explore the North hub.

 • IT DEEL III

  25 April 2023

  Hoe vertaal je de aantasting van het Friese stukje aarde waar Oranjewoud zich bevindt naar een positief verhaal? De gebroeders Kleefstra, de een dichter, de ander gitarist, doen daartoe een inspirerende poging in vier delen. In IT DEEL III werken ze hierbij samen met de Belgische multi-instrumentalist Karen Willems.