Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Drifting

Drifting is de EP in ontwikkeling van Laguna, geesteskind van songwriter Bente Hout. In haar nieuwe muziek is ze openhartig over eenzaam, rusteloos en zoekend zijn — in een levensfase waarin mensen van haar ‘wegdrijven’ en niets onvoorwaardelijk lijkt te zijn.

Laguna
Laguna
Laguna
Laguna

De EP en bijbehorende liveshow komen tot stand in samenwerking met enkel vrouwelijke en gender non-conforming producers, artiesten en engineers. Bente: ‘Ik profileer mezelf als feminist, maar heb in mijn eigen muziekcarrière tot nu toe nagenoeg alleen met mannen samengewerkt. Ik wil daad bij het woord voegen. Ook hoop ik op deze manier met mijn project bij te dragen aan zichtbaarheid voor intersectioneel feminisme in de nog altijd door (witte) mannen gedomineerde muziekindustrie.’ 

Vijf jaar lang was Bente frontvrouw van dreampop band Sväva, waarmee ze speelde op o.a. Popronde, Eurosonic en Noorderslag, Oerol Festival, Here Comes The Summer, Le Guess Who?, The Great Escape (UK) en toerde door Engeland en Zweden. Een single van Sväva werd gekozen als soundtrack in de populaire Netflix-serie 13 Reasons Why.

Nadat Sväva stopte, besloot Bente vanuit een meer concept- en projectmatig vertrekpunt te willen werken, in plaats van onderdeel te zijn van een vaste band. Ze wil op die manier ruimte creëren om elk project een (gedeeltelijk) nieuw artistiek team om zich heen te vormen, met makers uit diverse disciplines te werken en zichzelf artistiek-inhoudelijk radicaler te kunnen ontwikkelen en transformeren dan ze in de meer traditionele context van een band mogelijk acht. 

In 2020 maakte Bente, met steun van Up North en de Popfabryk, de audiovisuele show Pavel met filmmaker Jonathan Sipkema. Ze bracht in 2021 de gelijknamige EP Pavel uit in samenwerking met de Friese Vinyl Club.

Drifting komt tot stand als productie van de Popfabryk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Foto: Jantina Talsma