Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

RGB Neighbors

Buren Noorwegen en Zweden presenteren zich met hedendaagse film- en videokunst

RGB Neighbors
RGB Neighbors

Op de eerste editie van RGBneigbours presenteren de buren Noorwegen en Zweden zich met hedendaagse film- en videokunst. Programmeurs Gunnel Pettersson (SE) en Jeremy Welsh (NO), én jonge filmmakers uit Zweden en Noorwegen laten beelden zien van eigen bodem. Abba, black metal, knackebrød en vikingen? Misschien. Maar het zou heel goed kunnen dat het publiek voor verrassingen komt te staan.

Speciaal voor deze editie van RGBneighbouors organiseert de Popfabryk een bijzonder muzikaal programma met Buro Lamp&Kap en DJ Mies Elektries.

Buro Lamp&Kap en Jessica Faiss
De Zweedse Jessica Faiss (1973) maakt sferische, dromerige beelden. Haar video’s laten zich zien als bewegende schilderijen, waarin tijd niet lijkt te bestaan. De mannen van Buro Lamp&Kap hebben zich door Faiss laten inspireren tot een bijzondere soundtrack die op RGBneighbors live wordt uitgevoerd.


Dj Mies Elektries en Mattias Arvastsson
Mies Elektries is naar eigen zeggen groot geworden op Brinta en soul/funk. Hij heeft al heel wat feestjes gebouwd, o.a. op de legendarische Liquid Nights. Zoals zijn naam al doet vermoeden is hij vooral thuis in het electronische segment. Samen met de Noorse videokunstenaar Mattias Arvastsson, die live beeld gaat maken, verzorgt hij de afsluiter van RGBneighbors.
 

RGBneighbours is een onderdeel van VHDG. Voor meer informatie en kaartverkoop surf je naar www.rgbfilm.nl.