Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Fonds Podiumkunsten ondersteunt Noordelijke Popcultuur

Fonds Podiumkunsten ondersteunt de popcultuur-hub NOORD met een bijdrage van € 333.340,. De  popcultuur-hub NOORD is een samenwerking tussen Popfabryk, Stichting Kunst en Cultuur, POPgroningen, Noordstaat en Eurosonic Noorderslag. Dankzij de bijdrage van het Fonds Podiumkunsten, kan NOORD de Noordelijke popinfrastructuur verder verstevigen en verduurzamen ten behoeve van de noordelijke makers in de hiphop- en popcultuur.  

Fonds Podiumkunsten ondersteunt Noordelijke Popcultuur

Esther de Jong

De samenwerkingspartners binnen NOORD werken al enige jaren intensief samen op het gebied van talentontwikkeling en professionalisering.  Voor opkomende acts uit Friesland, Drenthe en Groningen is er het gezamenlijke ontwikkelingstraject Hit the North. Voor interdisciplinaire makers in de popcultuur is er Up North. De partners binnen NOORD zijn diep geworteld in de eigen provincies en zijn betrokken bij activiteiten die een groot deel van de keten van talentontwikkeling binnen de popcultuur bevatten.

NOORD biedt een unieke noordelijke samenwerking met als doel de professionele ontwikkeling van noordelijke makers en acts in de hiphop- en popcultuur te stimuleren en de infrastructuur duurzaam te verstevigen. Met NOORD, de kwaliteit van het samenwerkingsverband en onze kernactiviteiten, bieden we makers en acts in de popcultuur dé springplank om vanuit het Noorden te kunnen opereren in een (inter)nationale context. NOORD is de verbindende schakel tussen alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van noordelijke makers en acts in de popcultuur.

Met de bijdrage van het Fonds Podiumkunsten kan NOORD de huidige ontwikkeltrajecten Hit the North en Up North verduurzamen én niet alleen de Noordelijke popinfrastructuur nog beter met elkaar verbinden, maar ook de samenwerking op nationaal en internationaal gebied verder verstevigen.

NOORD wordt mede ondersteund door We the North; het cultuurprogramma van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Assen, Leeuwarden, Groningen en Emmen.