Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

OPEN CALL Up North [deadline maandag 8 januari 2024]

Jij bent een hiphop- of popartiest uit Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals. Wij kunnen je daarbij ondersteunen. Stuur je conceptplan vóór maandag 8 januari 2024 naar info@upnorth-lab.nl of bij twijfel contact ons.

OPEN CALL Up North [deadline maandag 8 januari 2024]

Tunnelvisie x Ultrazoom

Up North is het noordelijke ontwikkeltraject voor interdisciplinaire makers in de hiphop- en popcultuur. Binnen Up North worden artiesten ondersteund in hun ontwikkeling en presenteren we hun producties op festivals en poppodia in Friesland, Groningen en Drenthe. De ideeën die het beste aansluiten bij Up North worden uitgenodigd voor een pitch op zondag 11 februari in Simplon in Groningen. De geselecteerde makers starten op 1 maart met het maakproces, deze loopt tot eind juni. Hierna is je productie inzetbaar voor presentaties op podia en festivals in 2024/2025.

Samen met de geselecteerde makers stellen we een team van professionals samen waarmee jij de productie gaat maken. Er is een ontwikkelbudget van €10.000,- beschikbaar voor coaching, decor, repetitieruimtes, technici etc. Daarnaast ontvang je een gage voor de optredens.

Up North is een initiatief van de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe). Up North maakt samen met Hit the North deel uit van NOORD, het samenwerkingsverband van bovengenoemde organisaties aangevuld met POPgroningen en Eurosonic Noorderslag.

Heb je vragen over Up North of de OPEN CALL? Neem dan contact op met ons op of kijk op Up North of www.upnorth-lab.nl.

Up North wordt mede mogelijk gemaakt door We The North.