Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Tsjerketour // Timo de Jong

Americana-muzikant Timo de Jong komt met een nieuw album speciaal gemaakt voor de Tsjerketour in het voorjaar van 2024 .

Timo de Jong
Timo de Jong

Dit voorjaar gaat Timo de Jong op tour langs de kerken van het noorden van Nederland, met een speciaal voor de tour gemaakt  album. Timo is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de Tsjerketour.

'Het bezoeken van de kerken op het Friese platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band. Mijn band bestaat uit Sander Veldman op drums, Haico Postma op bas en Lennard Fopma op gitaar. De muziek hebben we opgenomen onder de bezielende begeleiding van producer Thomas Wevers. Verder waren er gastbijdragen van David Gram (lapsteel, o.a. Tim Knol), Maaike Boonstra (trompet), Robin IJzerman (koor) en Arno Bakker (sousafoon en trombone).'

Tegelijkertijd met de Tsjerketour wordt het nieuwe album gereleased op vinyl in samenwerking met de Friese Vinyl Club. De releaseparty van de Friese Vinyl Club vindt dit keer dan ook hoogst uitzonderlijk plaats in de Dorpskerk in Huizum.

De Tsjerketour komt tot stand als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken. Popfabryk ziet de oude kerken in Fryslân als een bijzonder en wijdverspreid podium om haar kleinschalige producties te presenteren voor een overwegend nieuw publiek. Samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken is de intentie uitgesproken om jaarlijks met een kleine, bij de locaties passende producties een Tsjerketour te doen. 

Speeldata 2024
Zondagmiddag 7 april - Thomaskerkje - Katlijk
Vrijdagavond 12 april - Redbadtsjerke- Jorwert
Zondagmiddag 14 april - Doarpstsjerke- Rottevalle
Vrijdagavond 19 april - Mariakerk - Foudgum
Zondagmiddag 21 april - Sint Joriskerk - Dedgum
Zondagmiddag 28 april - Dorpskerk - Huizum (album release party)
Zaterdag 11 mei - Klein Pardiso - Echten
Zaterdag 25 mei - Terug Naar Het Begin
Zondag 26 mei - Terug Naar Het Begin

www.facebook.com/timomuziek
www.aldefrysketsjerken.nl