Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer!

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! (EZDF!) is een samenwerking tussen bands en beeldmakers uit Leeuwarden, Rotterdam, Bremen en Hamburg.

EZDF
EZDF
John Monday
John Monday
Standup'69
Standup'69
Abdomen
Abdomen

De bands en beeldmakers hebben workshops en masterclasses gevolg, optredens en akoestische sessies gegeven en opnames gemaakt gedurende een aantal gezamenlijke weekenden.

Het weekend in Leeuwarden vond plaats van 27-31 augustus 2015, met optredens tijdens het UITfestival. Het weekend in Rotterdam vindt plaats van 3-7 november 2016, met medewerking van o.a. Hostel Room, Goethe Instituut, WORM Rotterdam en Poppodium Baroeg.

De bands die participeren in dit project zijn: Abdomen (Leeuwarden-NL), Standup '69 (Rotterdam-NL), John Monday en WegoEGO (Hamburg-DE), Yellowtree en Havington (Bremen-DE)

De Popfabryk (Leeuwarden-NL) en RockCity Hamburg e.V. (Hamburg-DE) participeren in het Europese netwerk Excite. De Popunie (Rotterdam-NL), en Musikszene Bremen e.V. (Bremen-DE) participeren in het Europese netwerk Stage Europe Network. Met dit project willen we niet alleen de samenwerking tussen twee Nederlandse en twee Duitse organisaties bevorderen, zowel in eigen land als met het buurland, maar ook een pilot project realiseren tussen twee Europese netwerken, waardoor nieuwe dwarsverbanden kunnen ontstaan.

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Nieuwe Stadsweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland.

Naast clipopnames is er een fotoboek en expositie gerealiseerd. Het fotoboek is verkrijgbaar via de Popfabryk.