Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Up North

interdisciplinair laboratorium voor noordelijke cultuurmakers

phantom incentives
phantom incentives
mayday
mayday
in de vitrine
in de vitrine
tunnelvisie x ultrazoom
tunnelvisie x ultrazoom

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.

We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Urban- en popcultuur zijn discipline overschrijdend en verbindend, van muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode, theater en de opzettelijke vermenging en onderlinge confrontatie van deze kunstvormen.

Binnen Up North worden artiesten ondersteund in hun ontwikkeling en presenteren we hun producties op festivals en poppodia in Friesland, Groningen en Drenthe. We werken met OPEN CALLS waarbij je als maker je idee kunt indienen bij ons. De huidige OPEN CALL looopt van 1 dcember 2023 tot 8 januari 2024. De ideeën die het beste aansluiten bij Up North worden uitgenodigd voor een pitch op zondag 11 februari 2024 in Simplon in Groningen. De geselecteerde makers starten op 1 maart met het maakproces, deze loopt tot eind juni. Hierna is je productie inzetbaar voor presentaties op podia en festivals in 2024/2025.

Samen met de geselecteerde makers stellen we een team van professionals samen waarmee jij de productie gaat maken. Er is een ontwikkelbudget van €10.000,- beschikbaar voor coaching, decor, repetitieruimtes, technici etc. Daarnaast ontvang je een gage voor de optredens.

Up North is een initiatief van de Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe). Up North maakt samen met Hit the North deel uit van NOORD, het samenwerkingsverband van bovengenoemde organisaties aangevuld met POPgroningen en Eurosonic Noorderslag. Gezamenlijk zetten we de schouders onder duurzame talentontwikkeling voor jonge opkomende talentvolle cultuurmakers in de hiphop- en popcultuur. 

Up North wordt mede mogelijk gemaakt door We the North.

www.upnorth-lab.nl