Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

The Resurrection neemt Excite Live Session op in Neushoorn

Op vrijdag 19 maart om 12:00 uur verschijnt de live-sessie met de Friese band The Resurrection. Zij zouden vorig najaar op Sonic City in België staan, als onderdeel van uitwisselingsnetwerk Excite, maar het festival werd afgelast. Daarom namen ze een live-sessie op in de Arena van Neushoorn in december. De sessie wordt door Excite verspreid en gepromoot, tezamen met sessies van andere geselecteerde acts, die momenteel één voor één worden uitgebracht.

The Resurrection neemt Excite Live Session op in Neushoorn

Normaalgesproken stuurt Europees uitwisselingsnetwerk Excite jaarlijks een selectie getalenteerde, jonge acts de grens over. Deze acts krijgen de kans om op festivals te spelen en hun internationale netwerk uit te breiden. Vorig jaar hebben er geen uitwisselingen plaats kunnen vinden vanwege Corona. Daarom hebben de Excite-partners in samenwerking met lokale poppodia live-sessies opgenomen met de geselecteerde acts, waaronder The Resurrection.

In 2019 nam The Resurrecion deel aan Popronde, wat ze onder andere shows in Ekko en De Melkweg opleverde. "Het voelde die periode echt alsof we in een stoomtrein zaten die maar doorbeukte, wat te gek was", aldus drummer Wytse Dijkstra. Helaas deed Corona de stoomtrein abrupt afremmen. "We hebben vrij gauw de knop om weten te zetten en besloten om ons volledig te focussen op het schrijven van nieuw werken en het bouwen van een eigen plek om zelf aan de slag te kunnen gaan met het produceren van onze muziek."

"Hoewel we het podium en alle dansende mensen ongelofelijk missen, voelt het goed om wel met elkaar bezig te kunnen blijven. Deze track was het eerste resultaat van dat proces. We brengen dit voorjaar een EP uit en werken in de tussentijd al aan de volgende. Hiervoor hebben we samenwerkingen gezocht met kunstenaars uit allerlei disciplines, om op verschillende manieren te experimenteren met ons verhaal." 

De Excite Live Session van The Resurrection is te zien op www.excitemusic.eu

Meer nieuws