Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Sweetgodanimals neemt Excite Live Session op in Neushoorn

Normaalgesproken stuurt Europees uitwisselingsnetwerk Excite jaarlijks een selectie getalenteerde, jonge acts de grens over. Deze acts krijgen de kans om op festivals te spelen en hun internationale netwerk uit te breiden. Vorig jaar hebben er geen uitwisselingen plaats kunnen vinden vanwege Corona. Daarom hebben de Excite-partners in samenwerking met lokale poppodia live-sessies opgenomen met de geselecteerde acts.

Sweetgodanimals neemt Excite Live Session op in Neushoorn

Op vrijdag 26 februari om 12:00 uur verschijnt de live-sessie met de Friese band Sweetgodanimals. Zij zouden vorig najaar op het festival Viva Sounds in Zweden staan, maar dit werd afgelast. Daarom speelden de heren nu twee nummers in die Arena van Neushoorn in december. De live-sessie wordt door Excite verspreid en gepromoot, tezamen met live-sessies van andere geselecteerde acts, die in de komende weken één voor één worden uitgebracht.

Het was een van de enige keren dat Sweetgodanimals het podium mocht bestijgen in 2020. Frontman Stefan Boersma zegt hierover: "Het voelt nog steeds onwerkelijk. Vlak voor de eerste lockdown namen we deel aan Popronde, mochten we de MainStage van meerdere festivals openen en speelden we in het voorprogramma van het legendarische New Order in de AFAS Live." Het leek de band voor de wind te gaan, tot de pandemie roet in het eten gooide. "Je grootste passie niet uit mogen voeren is natuurlijk verschrikkelijk. Toch is het de kunst om er steeds weer een positieve draai aan te geven. Stilzitten is geen optie."

De Excite Live Session van Sweetgodanimals is te zien op www.excitemusic.eu

Meer nieuws