Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

OPEN CALL

Ben jij een interdisciplinaire hiphop- of popartiest uit Groningen, Drenthe of Friesland die een kleinschalige, interdisciplinaire productie wil realiseren voor het circuit van poppodia en festivals? Wij willen je daarbij ondersteunen! Dien je korte voorstel in voor dinsdag 4 april via info@upnorth-lab.nl.

OPEN CALL

Up North is het interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur werken aan hun eigen kleinschalige productie en mogen experimenteren om hun talent te ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. De gemaakte producties worden gepresenteerd op theater- en muziekfestivals en poppodia.

De productie moet minimaal twee kunstdisciplines verbinden, waaronder muziek. De productie wordt tussen 1 mei en 1 juli gemaakt en daarna gepresenteerd op festivals. Voor elke productie is € 10.000 euro beschikbaar. Dit budget is onder andere voor decor, repetitieruimtes en inhuur van technici en coaches.

Up North is een initiatief van Popfabryk (Friesland), Noordstaat (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe) en heeft als doel jonge makers in de hiphop- en popcultuur uit de noordelijke provincies te ondersteunen in het maken van een eigen productie. Los van de gebaande paden met eigen inbreng en coaching van professionals.

Voorstellen kunnen worden ingediend tot dinsdag 4 april via info@upnorth-lab.nl. Vragen of meer informatie stuur dan een mail naar danytha@upnorth-lab.nl