Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Nieuwe video clip van Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival

Op zondag 13 november zal Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival haar eerste optreden met band hebben en het nieuwe geluid van het debuut-album laten horen. Waaronder de singel en video 'Nachtjapon', dus zondag van 15:30 - 16:00 in de foyer van De Harmonie in Leeuwarden.

Nieuwe video clip van Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival

Nachtjapon - Esther de Jong

De video van Nachtjapon wordt in samenwerking met het Noordelijk Film Festival gereleased. De video, geregisseerd door Jan Martien Dekker en gefilmd door Tobias van Raaij, versterkt het beeld van een moeilijk pad waarop je door blijft gaan. "We gaan vooruit."

"Nachtjapon werd geschreven door mij op de dag dat het nieuwe album van Spinvis uitkwam (7.6.9.6.). Ik was zo geïnspireerd door dat album dat ik later die dag het gevoel had een lied te moeten en te kunnen schrijven. Dat werd dit nummer. Ik geloof dat het hele lied er binnen een uur was. Nachtjapon gaat namelijk over het pad dat ik bewandel en wil bewandelen, tegen beter weten in van anderen en soms ook van mijzelf. In eerste instantie ging het nummer over het muzikantenbestaan dat ik probeer te verwezenlijken maar het kan overal over gaan, net als ieders leven."

Op zondag 13 november zal Esther de Jong op het Noordelijk Film Festival haar eerste optreden met band weer hebben en het nieuwe geluid van het debuut-album laten horen. Verwacht dus ook allemaal nieuwe nummers. 15:30 - 16:00 in de foyer van De Harmonie.

De single zelf zal op 11 november verschijnen via het Excelsior Recordings. Esther haar debuut album moet begin zomer 2023 verschijnen.

'Nachjapon' is mede mogelijk gemaakt door de Popfabryk. Eerder vescheen bij de Friese Vinyl Club haar EP 'Van Mij' die nog te verkrijgen is in onze webshop.