Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« NieuwsoverzichtRSS

Nieuwe reeks Klanklânskippen

Nieuwe reeks Klanklânskippen van start, met presentaties op zondag 05 februari, 12 maart en 9 april 2017, aanvang 16.00 uur in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Nieuwe reeks Klanklânskippen

Klanklânskippen

Klanklânskippen is een multidisciplinaire broedplaats en een podium voor experiment, met het Friese landschap als inspiratiebron. Improviserend worden disciplines bij elkaar en tot een nooit eerder bestaan gebracht. In drie weekenden wordt gestreefd naar verstilling, versobering en eenvoud, een tegengeluid met intensiteit, bezinning en concentratie. Iedere editie is het een avontuur, zowel voor de makers als voor het publiek.

Op de zaterdag en zondagochtend gaan de makers al improviserend aan de slag, resulterend in een publieke presentatie op zondag om 16.00 uur bij Schouwburg De Lawei. Voor iedere editie worden door componist Sytze Pruiksma en dichter Jan Kleefstra weer andere makers uitgenodigd, waardoor het iedere keer weer een unieke belevenis is.

Klanklânskippen komt tot stand ism Popfabryk, Schouwburg De Lawei, Academie voor Popcultuur en de SlagwerkFabriek en komt mede tot stand door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland.

Zondag 05 februari 2017, aanvang 16.00 uur
Zondag 12 maart 2017, aanvang 16.00 uur
Zondag 09 april 2017, aanvang 16.00 uur

Foto Nynke Venema