Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

KOMPOST: Nahrung für den Geist

Popfabryk, Media Art Friesland, European Media Art Festival en New Noardic Wave organiseren een unieke editie van KOMPOST.

KOMPOST: Nahrung für den Geist

Nahrung für den Geist

Tien Nederlandse en Duitse makers werken van 21 t/m 29 augustus 2021 tien dagen lang samen, tijdens een collaboratieve artist-in-residence aan de Friese Waddenkust (Het Lage Noorden). Diverse gidsen laten de makers zien wat het landschap brengt en wat wij er als mens mee doen door erin te eten, te leven en te werken. Deze inzichten dienen als voeding en inspiratie voor de groep van beeldmakers, visueel kunstenaars, componisten en muziekproducers. Samen maken zij een audiovisueel werk, dat in 2022 wordt gepresenteerd op het Media Art Festival in Leeuwarden en het European Media Art Festival in Osnabrück, Duitsland.

De makers die deelnemen aan het project zijn Henning Bischof, Marinus Groen, Stephan Thierbach, Nora Beyer, Esther Adam, Nathan Koonstra, Katie Ceekay, Hassan Scheidaei, Jochem Knoef en Anne Fie Salverda.

Het project KOMPOST- Nahrung für den Geist wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen. Verder ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân.