Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

IT DEEL naar Gdansk in Polen

De productie IT DEEL; het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met Popfabryk staat in februari in Gdansk.

IT DEEL naar Gdansk in Polen

IT DEEL I

De desastreuze aantasting van de natuur vormt de onderliggende drijfveer voor IT DEEL. Gezamenlijk met gastmuzikanten wordt er jaarlijks in de Thomaskerk in Katlijk aan nieuw materiaal gewerkt in relatie tot de thematiek, dat op de laatste dag van de residentie wordt gepresenteerd en vervolgens op vinyl wordt uitgebracht bij Moving Furniture Records.

De Kleefstra Bros: “Bomen zijn bij uitstek het voorbeeld van een levensvorm dat een plek is aangewezen waar het zich maar mee moet redden. Bomen zijn tientallen en honderden jaren gebonden aan een plek en geven zich daar aan over. Met een onaantastbaar geduld hebben vele bomen in Oranjewoud meerdere generaties mensen voorbij zien trekken. En toch menen wij over het leven van die bomen te mogen beslissen en laten we hen lijden met al onze ingrepen in hun leefomgeving.”

De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra, beiden ook leden van onder andere Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, CMKK, Tsjinlûd en Kleefstra|Bakker|Kleefstra. Bij IT DEEL I hebben ze in 2021 in de Thomaskerk in Katlijk samengewerkt met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek. 

Michał Jacaszek creëert electro-akoestische muziek waarin elektronisch geluiden worden gecombineerd met akoestische instrumenten. Hij werkt regelmatig samen met andere kunstenaars, in verschillende media waaronder video, beeldende kunst, choreografie en fotografie.

De release van IT DEEL I is afgelopen herfst op vinyl verschenen bij Moving Furniture Records, waarna een korte release tour heeft plaatsgevonden in Nederland. Er is onder andere gespeeld op het festival Into The Great Wide Open. Voor vrijdag 3 februari staat er een optreden gepland bij Nadbałtyckie Centrum Kultury in Gdansk. 

Meer over Michał Jacaszek https://jacaszek.com
Meer over Kleefstra Bros https://kleefstrabros.bandcamp.com
Meer over IT DEEL https://popfabryk.nl/project/it-deel

Tour data:

03-09-2022 Into The Great Wide Open op Vlieland
20-10-2022 De Gelderlandfabriek in Culemborg
21-10-2022 De Perifeer in Deventer
22-10-2022 Vrooom in het Klooster Oude Noord in Rotterdam
23-10-2022 De Ruimte in Amsterdam
03-02-2023 Nadbałtyckie Centrum Kultury in Gdansk, Polen
04-02-2023 Centrum Sztuki Galeria EL in Elblag, Polen

 Het vinyl album is te koop in onze webshop.