Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

IT DEEL III

Hoe vertaal je de aantasting van het Friese stukje aarde waar Oranjewoud zich bevindt naar een positief verhaal? De gebroeders Kleefstra, de een dichter, de ander gitarist, doen daartoe een inspirerende poging in vier delen. In IT DEEL III werken ze hierbij samen met de Belgische multi-instrumentalist Karen Willems. 

IT DEEL III

Voor IT DEEL III hebben Kleefstra Bros drumster en multi-instrumentalist Karen Willems uitgenodigd. Voor Karen Willems is natuur, landschap en verbinding een belangrijk thema in haar werk. Hoe zich dat in haar werk uit kun je ondermeer zien op haar platenhoezen. 'In een gesprek met haar gaf ze ook aan dat ze heel graag als het kan eerder naar Friesland komt om te kijken en zich aan het landschap over te geven. Dus zonder hele expliciete vragen, was er meteen de verbinding met IT DEEL en waar dat voor ons om draait. Voor ons is het een uitdaging om steeds met een nieuwe muzikant te werken en ook in dit geval is die uitdaging er zeker.' 

Gezamenlijk werken ze in de Thomaskerk in Katlijk van 5 t/m 9 juli 2023 aan nieuw materiaal dat op de laatste dag van de residentie wordt gepresenteerd en later op vinyl wordt uitgebracht bij Moving Furniture Records in 2024. Tickets te krijgen via Explore the North.