Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

deZOO

Faske als artist-in-residence naar Den Haag in het kader van deZOO een samenwerking tussen onder anderen Neushoorn en het Paard...

deZOO

Faske naar Den Haag

Rond de Haagse Popweek zal er een artist-in-residence plaatsvinden. Een Friese en Haagse act worden aan elkaar gekoppeld. Gedurende die week werken beide acts gezamenlijk aan nieuw materiaal, dat wordt opgenomen en tijdens de afsluiting van de week live wordt gepresenteerd. Naast de focus op samenwerking en het maken van nieuw materiaal staat ook de verkenning van de popscene in De Haag centraal. Kennismaking met podia, festivals, programmeurs, journalisten, poporganisaties, opleidingen, studio’s, oefenruimtes enz. maakt integraal onderdeel uit van de residence.

De residence komt tot stand in nauwe samenwerking met de volgende partners: PaardNeushoornFriesland PopPopradar den Haag en de Popfabryk.

Voor deze residence is Faske uitgenodigd. Faske is het muzikale pseudoniem van Fasil Kuiper, een singer-songwriter uit het Noord Friese dorpje St. Jacobiparochie, die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren tachtig. Door deze thematiek te vertalen naar popliedjes probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een eerste EP genaamd ontwaak.

Facebook Event