Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

Somnium

Een audiovisuele voorstelling van The Black Atlantic.

Somnium
Somnium

Stel je voor dat je het onderbewuste van iemand kan hacken en een blik achter de schermen zou kunnen werpen op de plek waarop een mens voor zichzelf niet meer toegankelijk is. Wat nu als je hierin rond kan lopen als bezoeker. Hoe ziet die plek er uit en wat zou zich daar allemaal afspelen?

Somnium - Latijn voor "droom" - schetst een wereld van onvoorspelbare en ondoorgrondelijke elementen geïnspireerd door verhalen van schrijvers als Murakami, Borges en Nietzsche in een voorstelling die geënt is op ideeën uit het science fiction filmgenre. Het vertelt een verhaal van een zoektocht van een menselijke bewustzijn naar zijn eigen doorgronding in een schemergebied tussen werkelijkheid en fictie. Een menselijk bewustzijn op de tocht gezet door zichzelf.

Somnium is een audiovisuele voorstelling van The Black Atlantic, artiestennaam van zanger en muzikant Geert van der Velde. Het is een ambitieuze koptelefoonvoorstelling van speciaal gecomponeerde muziek, geluidscollages, veldopnames, lichtprojecties en moderne dans die samen een zorgvuldig geënsceneerde droomwereld tot leven wekken. Het terrein dat verkend wordt is het menselijke onderbewustzijn zelf.

Somnium komt mede tot stand met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten en Fonds 21. De première vond plaats bij Noorderzon in Groningen. In 2017 en 2018 zal Somnium op diverse plekken in het land te beleven zijn.

Speeldata 2016:
Noorderzon, Groningen // donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus (2 keer per dag)

Speeldate 2017:
Explore the North, Leeuwarden // zaterdag 4 november om 16.30 en 20.30 uur
Noordelijk Filmfestival, Leeuwarden // Zondag 5 november om 13.30 en 16.30 uur
Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Schouwburg De Lawei // donderdag 21 december om 19.00 en 20.30 uur
Entree: € 10,

© foto en ontwerp Roland Kok en XanneWijkamp