Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer!

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! is een bijzonder Duits-Nederlands project met muzikanten, fotografen en videomakers met een lokale Friese component.

EZDF
EZDF
John Monday
John Monday
Standup'69
Standup'69
Abdomen
Abdomen

Er zullen jonge creatieve Friezen in participeren die meegaan naar Rotterdam, Bremen en Hamburg. Daarnaast zal er een lang weekend in Leeuwarden/ Friesland worden georganiseerd door de Popfabryk, met workshops, optredens, masterclasses, akoestische sessies, opnames etc.

Het weekend in Leeuwarden vond plaats van 27-31 augustus 2015, met optredens tijdens het UITfestival. Het weekend in Rotterdam vindt plaats van 3-7 november 2016, met medewerking van o.a. Hostel Room, Goethe Instituut, WORM Rotterdam en Poppodium Baroeg.

De bands die participeren in dit project zijn: Abdomen (Leeuwarden-NL), Standup '69 (Rotterdam-NL), John Monday en WegoEGO (Hamburg-DE), Yellowtree en Havington (Bremen-DE)

De Popfabryk (Leeuwarden-NL) en RockCity Hamburg e.V. (Hamburg-DE) participeren in het Europese netwerk Excite. De Popunie (Rotterdam-NL), en Musikszene Bremen e.V. (Bremen-DE) participeren in het Europese netwerk Stage Europe Network. Met dit project willen we niet alleen de samenwerking tussen twee Nederlandse en twee Duitse organisaties bevorderen, zowel in eigen land als met het buurland, maar ook een pilot project realiseren tussen twee Europese netwerken, waardoor nieuwe dwarsverbanden kunnen ontstaan.

Eins, Zwei, Drie, Fjouwer! is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Nieuwe Stadsweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland.