Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

 

TalentLab

Naast een productiehuis dat eigen producties ontwikkelt, is de Popfabryk ook een TalentLab die kennis, ervaring en netwerk deelt met nieuwe makers die op zoek zijn naar een lossere vorm van samenwerking. Wij geven vaak advies over projectmanagement, de mogelijkheden tot financiering en kennen veel mensen in de popsector zodat we je altijd verder kunnen helpen. Soms stelt de Popfabryk een kleine financiële bijdrage beschikbaar voor de realisatie van dergelijke projecten. Met het beschikbaar stellen van kleine budgetten wil de Popfabryk een steun in de rug zijn voor innovatieve ideeën.

TalintLab

Behalve in produksjehûs dat eigen produksjes ûntwikkelet is Popfabryk ek in talintlab dat kennis, ûnderfining en syn netwurk dielt mei nije makkers dy’t op syk binne nei in lossere foarm fan gearwurking. Wy jouwe advys oer projektmanagement, de mooglikheden ta finansiering en kenne in soad minsken yn de popsektor sadat wy altyd fierder helpe kinne. Soms jout Popfabryk in lytse finansjele bydrage foar it realisearjen fan sokke projekten. Troch sokke lytse budzjetten beskikber te stellen wol Popfabryk in stipe yn ’e rêch wêze foar ynnovative ideeën.

Eerder zijn de volgende projecten gesteund door de Popfabryk:

Ondergronds - YellowStraps (BE) en Chai Blaq (NL)
Leeuwarder concertplatform Ondergronds heeft via Excite; het Europese netwerk van de Popfabryk, de Belgische band YellowStraps gekoppeld aan de Friese artieste Chai Blaq. Samen hebben ze drie dagen voorafgaand aan het UITfestival een repetitieruimte met elkaar gedeeld, waarin een gezamenlijke set geschreven en voorbereid is. Die set is tijdens het UITfestival Leeuwarden, op zondag 28 augustus 2016 exclusief gepresenteerd.

Freeze Festival - Amber (IS) en Tolls (NL)
Tijdens het Freeze Festival 2016 heeft er een internationale samenwerking plaatsgevonden tussen de Friese act Tolls en IJslandse act Amber. Met hulp van producer duo Snoet & Smoel hebben de twee acts gezamenlijk een nieuwe track geschreven en opgenomen. Beide acts hebben tevens een set gespeeld tijdens het Freeze Festival.

Cowboy Killers – WINDOWLICKER
WINDOWLICKER] is een verticaal zeefdrukproject van het Leeuwarder zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann, dat in 2018 mogelijk wordt uitgevoerd op de ramen van twaalf leegstaande panden in de binnenstad van Leeuwarden. Eind 2016 is er een pilot gerealiseerd waarbij Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers gezamenlijk een werk hebben gecreëerd, hierbij stonden technische en artistieke uitwisseling centraal. De pilot is gerealiseerd binnen de context van Explore the North en gerealiseerd met ondersteuning van de Popfabryk.

Bart Bruinsma – Stereo
Uit Kreaasje 2016; het Fulkaanproject waarin Keunstwurk, Friesland Pop en Popfabryk samenwerken heeft het project van Bart Bruinsma ondersteuning gekregen vanuit de Popfabryk. Stereo is een audiovisuele installatie waarbij het draait om miscommunicatie. De installatie is gepresenteerd tijdens het Freeze Festival. Samen met de maker wordt er nu gekeken naar een vervolg.

Broken Brass Ensemble - Remixed
Naar aanleiding van hun succesvolle debuutplaat Brasshopper kwamen er geregeld opmerkingen en vragen van DJ’s of ze een geremixed track in hun set mochten opnemen? De vraag kwam te vaak voorbij om hier niet iets mee te willen doen. In samenwerking met Bambeats en Goomah zal een EP uitgebracht worden met remixes, waaronder een ongereleasde track van Brasshopper.
http://brokenbrassensemble.nl

Bastard Sugar - Het Toilet der Herinneringen
Bastard Sugar, pseudoniem van Wander Kars, heeft in samenwerking met Willie Darktrousers, Anan Striker en Marcel de Vries, het toilet van Neushoorn onder handen genomen. Een toiletbezoek zal nooit meer hetzelfde zijn.
https://www.facebook.com/bastardsugarbeats

Sväva - visualproject
Naast een muzikale wereld wil Sväva in samenwerking met visulele kunstenaars ook een visuele wereld creëren op het podium. Het resultaat hiervan is tijdens Freeze gepresenteerd.
http://www.svavaband.nl

Willie Darktrousers - stripalbum Wortels
De publicatie is inmiddels gedrukt in een oplage van 500 stuks en kan nog via de Popfabryk bestelt worden door € 10,- over te maken op rekening NL05RABO0151822425 van de Popfabryk onder vermelding van Wortels + eigen naam en adres. Je exemplaar wordt dan toegezonden.
http://williedarktrousers.nl

Hashtag Genieten - jong, ambitieus en blut
In de documentaire Hashtag Genieten worden denkbeelden van de mensen van nu en de mensen van morgen getoond. Binnen de kaders #jong #ambitieus en #blut hebben Aletta Top en Johanneke Dijkstra van het collectief BLAUHAUS reeds 50 videoblogs ontvangen, een populair medium om informatie uit te wisselen. Deze videoblogs zijn onderdeel van het onderzoek naar de tijdsgeest van nu, en geven input voor het tweede en derde deel van de documentaire. In de videoblogs worden vragen beantwoord als: Hoe meet ik mijn geluk?, Ambitie of geld?, Wat is werk?, Ben ik een product van de media?, Wat is bestaansrecht?, Uitkering of burn-out? Hashtag Genieten: www.facebook.com/hashtaggenieten

Icky Pack
Icky Pack is een tweemansfractie uit Friesland, die gruizige rock maken waarbij de ritmesectie maatgevend is. Bij de totstandkoming van hun nieuwe EP hebben ze geëxperimenteerd met de opnameruimte als onderdeel van het instrumentarium. In een oude kaasfabriek in Burgum vestigden ze tijdelijk een opnamestudio, waarbij niet alleen de akoestiek van de kaasfabriek, maar ook het geluid van radiotoren, leidingen, piepende scharnieren in gesampelde vorm deel uitmaken van de nieuwe nummers.
www.ickypack.com

Pelican Sessions - Village Session
Een serie akoestische sessies met binnen- en buitenlandse artiesten.

Heksenhamer - Swalk
Een volksverhalen-revu.

Lysbeth Munniksma - Find Your Own Way
Een muzikale reis van platteland naar stad.

Laurens van der Meulen & Prof. dr. Charlotte Hemelrijk - Vreemde Vogels
Kunst & Wetenschap vertellen het Verhaal (In samenwerking met de Nacht van Kunst & Wetenschap).

New Crimewave - Schrikdraad
Hoge voltage, stroomschokken, vlammende gitaren en dreunende electrobeats!

Aeria Electrica - 00:00 Einde van de Wereld
Een elektronische rockopera die zich afspeelt op de vooravond van het einde der tijden.

Stichting Jong Talint yn Fryslân, Froeks.TV en Smack the Apple
Productie ondersteuning van nummers voor nieuwe Friese speelfilm over jongeren en krimp.