Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Yakumo Orchestra

Hypnotiserende tracks gecombineerd met live percussie en blazers.

Yakumo Orchestra (foto Coen Waltmans)
Yakumo Orchestra (foto Coen Waltmans)
Yakumo Orchestra (foto Coen Waltmans)
Yakumo Orchestra (foto Coen Waltmans)
2015-01/Yakumo Orchestra 02
2015-01/Yakumo Orchestra 02
2015-01/Yakumo Orchestra 04
2015-01/Yakumo Orchestra 04

Yakumo Orchestra was een uniek Fries samenwerkingsverband tussen Yakumo, vocalist Hiltje Andringa (Cosmic U) en een aantal klassiek geschoolde muzikanten.

Yakumo bestond uit Chris Mulder en Atser Damsma. Met hun percussieve, hypnotiserende tracks namen ze je mee naar een tropische planeet ergens in de uithoeken van ons melkwegstelsel. Ze bouwden hun songs live op. Laag voor laag, met rauwe analoge synthesizer geluiden en stuwende drums. De subtiel veranderende melodieën zuigden je langzaam maar zeker mee in de ruimte.

Yakumo Orchestra bestond uit Yakumo, vocalist Hiltje Andringa en een aantal klassiek geschoolde muzikanten. De door Yakumo gecomponeerde tracks zijn gearrangeerd voor het orkest. Klassieke instrumenten vloeien samen met dancemuziek en voeren je mee op deze bijzondere ontdekkingsreis.

Yakumo Orchestra is ontstaan als een eenmalig project van Friesland Pop en Keunstwurk voor het Freeze Festival. Tijdens het Freeze festival bleek al snel dat dit bijzondere project de potentie had om door te groeien naar een act die de Friese grenzen ruimschoots zou kunnen overstijgen. De Popfabryk heeft daarom in samenwerking met 3S Music het Yakumo Orchestra verder ondersteut en en op de kaart gezet. Met als hoogtepunt een optreden op het Glastonbury Festival.

© foto's Coen Waltmans