Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Wisselstroom

Wisselstroom bied jonge makers in de noordelijke hiphopscene een nieuw podium om hun talent te tonen.

wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom
wisselstroom

Hiphop is het grootste muziekgenre in Noord-Nederland. Toch staan er landelijk te weinig noordelijke artiesten in de hitlijsten. Jonge hiphop artiesten staan te springen om hun talent met de rest van het land te delen. Nieuw platform Wisselstroom ondersteunt ze in hun ambities, door ze samen te brengen tijdens een hiphop residence. Artiesten uit Groningen en Friesland schrijven nieuwe tunes in de studio’s van Lake Woozoo in Leeuwarden, tijdens zes studiosessies. Deze tunes worden op beeld vastgelegd en als live-sessies gereleased op de kanalen van Wisselstroom en landelijk hiphop platform Nederhop.

Check hier de eerste zes edities met Yung Jamin, Sander van der Sluis (Orange Effect), Alexander Moto, Skedel, Maaike Maria, Qbeast, Arie, Zozy, The Cool Rapper, Naaltje (HWM), Son (HWM) en producers: Buku Red, Asssiindewaris, Stinna, Jorn Prenger, Martijn van der Sluis (Orange Effect).

Wisselstroom is een initiatief van het Platform Popcultuur Fryslân, Lake Woozoo en Noordstaat in samenwerking met hiphopscenes uit Noord-Nederland. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.