Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Ode aan the Serenes

William Seen’s Transport Music met speciale gastmuzikanten.

The Serenes
The Serenes
Ode aan the Serenes
Ode aan the Serenes

Een ode aan The Serenes op Welcome to The Village 2013 met Jacob de Greeuw (Johan), Jelle Paulusma (Daryll-Ann), Maurits Westerik (GEM), Anne Soldaat en William Seen’s Transport Music.

Het vermaarde debuutalbum van het Friese The Serenes - Barefoot And Pregnant - wordt dit jaar opnieuw uitgebracht via Re:. Het is de tweede uitgave op het vorig jaar opgerichte reissue-label van Excelsior Recording. De belangrijkste missie die het label zich heeft gesteld, is het boekstaven van belangwekkende episodes uit de Nederpopgeschiedenis. Barefoot And Pregnant hoort daar onmiskenbaar tussen, aangezien de plaat zich begin jaren negentig wist te meten met buitenlandse acts als The Feelies, Galaxie 500 en The Chills.

De band uit Joure werd in 1988 opgericht en stond onder meer bekend om hun heldere gitaargeluid en melancholieke teksten vol beeldspraak mede geïnspireerd op de eenzaamheid die het wijdse Friese landschap oproept. In 1990 trokken The Serenes onverwacht veel aandacht met dit debuut met daarop singles Abiding Place en Rebecca (You’re Gonna Be Allright). Voor Barefoot And Pregnant kregen Theo de Jong (zang/gitaar), Paul Dokter (zang/gitaar), Ale Bosma (bas) en Joan Hooghiemstra (drums) unaniem grandioze kritieken en de plaat eindigde hoog in de OOR-Top 10 van 1990 en in de OOR-Millennium lijst van het beste Nederlands albums tussen 1990 en 2000 op de elfde plaats. In 1991 kreeg de band een Edison voor het album in de categorie Pop Nationaal.

Het Re: label heeft als doelstelling belangwekkende Nederlandse popgeschiedenis te compileren en te bezorgen. De eerste uitgave was Hallo Venray's 'navelplaat' The more I laugh, the hornier Due gets; die opnieuw is uitgegeven op CD en LP, inclusief een casette met demo's.

Deze heruitgave is een coproductie tussen Welcome to The Village, Excelsior Recordings en de  Popfabryk.