Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Nieuwe Makers

Popfabryk ondersteunt Nieuwe Makers in de popcultuur met een professionele ambitie en al een aantoonbare, maar startende, beroepspraktijk in hun verdere ontwikkeling. Het gaat hierbij om ondersteuning op maat. 

Esther de Jong | Foto: Marleen Annema
Esther de Jong | Foto: Marleen Annema
Michelle N'Toumba
Michelle N'Toumba
Zardy de Haan
Zardy de Haan

Michelle N'Toumba
Michelle N'Toumba gaat gesprekken voeren met voor haar inspirerende makers in de vorm van een podcast, die online beschikbaar wordt gesteld. Uit deze gesprekken komt nieuwe inspiratie en nieuw werk. Het einddoel is het opnemen van een EP. Niet als basis voor een live show, maar als basis van een tweetal video’s. Muzikaal inhoudelijk wordt het poetry / storytelling music, rhythm driven en geïnspireerd op haar eigen jeugd. Eerder heeft Michelle N'Toumba met F.U.NC. deelgenomen aan Excite. Haar coach is Peter Reen en ze wordt financieel mede ondersteund door het Fonds Cultuurparticipatie. Lees hier meer.

Zardy de Haan
Zardy de Haan is een bedreven freerunner die een stap verder wil zetten. Hij ziet kansen om van freerunning een kunstvorm te maken, met bijvoorbeeld theater- en storytelling elementen er in. Op welke manier dit precies het beste gerealiseerd kan worden, wil hij graag gaan onderzoeken. Zijn coach is Peter Reen en hij wordt financieel mede ondersteund door het Fonds Cultuurparticipatie. Lees hier meer

Esther de Jong
Esther de Jong wil zich verder ontwikkelen met band en toewerken naar een theatrale performance. Met haar dagboekmuziek neemt ze een bijzondere plek in binnen de muziekscene. Eerder heeft Esther de Jong deelgenomen aan Hit the North en Up North. Ze werkt samen met Excelsior Recordings en haar eerste EP is in 2021 uitgebracht op dit label. In 2021 heeft er tevens een release plaatsgevonden bij de Friese Vinyl Club. Haar coach is Ton Endewerf en er wordt gewerkt aan een aanvraag bij het Fonds Podiumkunsten. Lees hier meer.