Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Nieuwe Makers

Popfabryk ondersteunt Nieuwe Makers in de popcultuur met een professionele ambitie en al een aantoonbare, maar startende, beroepspraktijk in hun verdere ontwikkeling. Het gaat hierbij om ondersteuning op maat.

Esther de Jong | Foto: Marleen Annema
Esther de Jong | Foto: Marleen Annema
Zardy de Haan
Zardy de Haan
Michelle Samba
Michelle Samba

Zardy de Haan
Zardy de Haan is een bedreven freerunner die een stap verder wil zetten. Hij ziet kansen om van freerunning een kunstvorm te maken, met bijvoorbeeld theater- en storytelling elementen er in. Op welke manier dit precies het beste gerealiseerd kan worden, wil hij graag gaan onderzoeken. Zijn coach is Peter Reen en hij wordt financieel mede ondersteund door het Fonds Cultuurparticipatie. Lees hier meer

Esther de Jong
Esther de Jong wil zich verder ontwikkelen met band en toewerken naar een theatrale performance. Met haar dagboekmuziek neemt ze een bijzondere plek in binnen de muziekscene. Eerder heeft Esther de Jong deelgenomen aan Hit the North en Up North. Ze werkt samen met Excelsior Recordings en haar eerste EP is in 2021 uitgebracht op dit label. In 2021 heeft er tevens een release plaatsgevonden bij de Friese Vinyl Club. Haar coach is Ton Endewerf en er is gewerkt aan een aanvraag bij het Fonds Podiumkunsten. Lees hier meer.

Michelle Samba
Michelle Samba, afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, groeide op in Friesland, waar ze al in haar kinderjaren percussie en drums leerde spelen en liedjes schreef. Als zangeres, muzikant, componist en producer werkte ze mee aan talloze succesvolle albums, optredens, films, theater en games van toonaangevende artiesten, waaronder Orjan Nilsen, Claudia de Breij, Rick Astley, Dinand Woesthoff, Fresku, Dope D.O.D en meer. Nu werkt Michelle aan haar solocarrière. Haar debuut komt uit in het najaar van 2022. Het debuut van Michelle Samba wordt gerealiseerd in samenwerking met Fonds Cultuur Participatie, Peter Reen en Popfabryk. Popfabryk doet daarbij de administratieve ondersteuning. Lees hier meer.

Op maandag 12 december 2022 presenteert ze haar expositie in de Westerkerk te Leeuwarden. Het is een verhaal over muziek en kunst tussen vader, moeder en dochter. Op reis door het sterrenstelsel zijn ze op zoek naar hun spirituele thuis. De expositie is een inzicht in haar veelzijdige proces: performance, muziek, video, paintings, kostuum, interviews, haar, make-up, foto's en archiefbeelden om het verhaal tot leven te brengen. 'Dit is het meest uitdagende verhaal waar ik ooit werk over heb gemaakt en ik kan niet wachten om het te laten zien.'