Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Mash My Bits Up

Nationale en Friese Remixes en Mash-ups tijdens Mash My Bits Up!

Sampling, downloaden, remixen, mash uppen; illegaal en piraterij of juist een spannende culturele beweging? Tijdens Mash My Bits Up wordt getoond wat kunstenaars en muzikanten allemaal kunnen creëren met deze nieuwe technieken. Bijzonder aan Mash My Bits Up is de verbinding tussen het regionale met het nationale. In Friesland zijn veel kunstenaars actief in het genre en zij laten zich daarbij inspireren door alle nieuwe ontwikkelingen. Tijdens het festival staan daarom nationale koplopers geprogrammeerd samen met aanstormend Fries talent. Naast electro, hip hop en turntabelism biedt het festival ook ruimte voor beeldende kunst, mode en film. Een avond vol met producties uit de nationale en Friese Remixcultuur!  

Mash-ups en Remixen zijn het combineren en bewerken van bestaand materiaal tot nieuwe werken. Op zich niets nieuw. Maar dankzij de digitale en technologische ontwikkelingen, zoals computers, copy&paste technieken en het internet is het snel gegaan en heeft het geleid tot een nieuwe cultuur; de Remixcultuur. Mash My Bits Up is opgericht om een podium aan deze cultuur te bieden. Geïnitieerd door Media Art Friesland, De Popfabryk, Friesland Pop, Project Pancake; The Mixer, de Academie voor Popcultuur en Podium Asteriks.

Mash My Bits Up maakt onderdeel uit van het Media Art Festival 2010. Op vrijdag 15 oktober van 16.00 uur tot 00.00 uur wordt de voormalige gevangenis de Blokhuispoort gevuld met Remixes en Mash ups. In de vorm van vele live optredens (o.a. Nobody Beats The Drum, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie Show), een Local Mash Up Stage (o.a. Akshe Puri, Jan Peterse, Hard / Breed), audiovisuele kunst, Project Pancake; The Mixer (o.a. LAF-wear, Blackboxred, Dubstep Naidt), kunstinstallaties, mode, docu’s, discussies, en meer.