Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

FOOD FOR THOUGHT

FOOD FOR THOUGHT betekent letterlijk ‘voedsel tot nadenken’ en verwijst tevens naar de gelijknamige singel van de band UB40 uit 1980. Daarmee is het de perfecte titel voor een bijzonder Duits-Nederlands project met de ingrediënten ‘eten’ en ‘muziek’ en een vragende houding als vertrekpunt.

Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought
Food for Thought

In een tijd waarin het ventileren van een mening vooraf lijkt te gaan aan het nadenken erover, voelen we de urgentie een actieve vragende en onderzoekende houding te integreren in ons project.

Met het project leggen we de verbindingen tussen voedsel en muziek binnen een Duits-Nederlandse context. We brengen jonge muzikanten en koks samen gedurende een week in Leeuwarden en in Hannover.

De Popfabryk en MusikZentrum Hannover hebben als doel het bevorderen van de actieve cultuurparticipatie en talentontwikkeling voor, door en met jonge makers op het gebied van popcultuur en produceren gezamenlijk FOOD FOR THOUGHT. In Leeuwarden is hierbij intensief samengewerkt met Slow Food Youth Network FryslânNeushoorn en het Freeze Festival

Deelnemende muzikanten zijn TollsDeloreNeotropic en Hagelslag. Het project in Leeuwarden was van maandag 10 tot zondag 16 december, met een presentatie op vrijdag 14 december bij Neushoorn. In Hannover vindt het tweede deel van het project plaats van 20 - 24 februari.

Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds CultuurparticipatieErasmus+, Het Nieuwe Stads Weeshuis en Goethe Instituut.

Foto's: Xanne Wijkamp
Meer foto's via deze link.