Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

Explore the North

Explore the North is het festival voor muziek en verhalen op bijzondere plekken in de historische binnenstad van Leeuwarden.

ETN 2011
ETN 2011
ETN 2013
ETN 2013
ETN 2014
ETN 2014

Explore the North is in 2011 geïnitieerd vanuit de Popfabryk en wordt sindsdien onder haar vlag georganiseerd. In 2011 vond de eerste editie van dit festival plaats, in 2013 de tweede en afgelopen jaar alweer de derde editie. De derde editie van Explore the North was wederom een avontuurlijke ontdekkingsreis door de binnenstad van Leeuwarden. Een reis vol verhalen en muziek, ondernomen door 1750 explorers, die zich gretig lieten verrassen door schrijvers, dichters, muzikanten, verhalenvertellers, beeldenmakers en bovendien door de vele waanzinnige locaties die Leeuwarden rijk is.

Explore the North is een breed, laagdrempelig winterfestival dat de schitterende historische binnenstad van Leeuwarden als podium gebruikt voor de presentatie van muziek, literatuur, beeldende kunst, theater en vele andere kunstvormen. Het programma is deels internationaal, deels lokaal en liever nog een combinatie van beide.

Het festival presenteert spannende artiesten, faciliteert de ontwikkelingsmogelijkheden van nieuwe projecten en artiesten en initieert zelf multidisciplinaire (samenwerkings) projecten. Daarbij zoekt Explore the North naar het mooiste dat het culturele leven in het moderne Friesland te bieden heeft en nodigt het festival daarbij een grote hoeveelheid internationale gasten uit.

Voor meer informatie is er de website van Explore the North.