Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

AValanche

Audiovisueel laboratorium

AValanche
AValanche

Donderdag 24 mei 2012 presenteren wij samen met Noorderzon Performing Arts Festival Groningen en Grand Theatre Groningen een preview van het audiovisuele project AValanche. Met een avondvullend programma in het Grand Theatre kijken we terug en vooruit: zo is er een preview op AValanche 2012 en blikken we terug op enkele projecten van AValanche 2011, en hoe deze zich verder hebben ontwikkeld.

AValanche: ontwikkelingstraject
Noorderzon is al jarenlang een plek waar (jong) AV-talent volop aan de bak komt. In 2011 is voor het eerst een programma ontwikkeld om nieuw talent uit het Noorden een podium te geven. Want er is veel goede beeldcultuur, maar het aantal prominente presentatieplekken is beperkt. In datzelfde jaar is daarom op Noorderzon voorzichtig gestart met een kleinschalig lab voor jonge, veelbelovende AV-kunstenaars uit het noorden met als einddoel een project tijdens Noorderzon. Vanaf selectie tot en met presentatie wordt men ondersteund door een keur aan AV- en festivalprofessionals. De resultaten van de trajecten met WERC, Elektriciteit is onze hobby, Viesueel Geweld en vanuit de Popfabryk ondersteunde projecten van Joost Maaskant en Freesonica band A Liquid Landscape/Lex Vesseur werden tijdens Noorderzon 2011 vertoond aan een groot publiek. Na de succesvolle eerste editie is AValanche nu een vast onderdeel van het programma van Noorderzon.

Noorderzon-laboratorium in de lente - 24 mei 2012
Het volledige Grand Theatre wordt door de preview van AValanche in beslag genomen en het programma beslaat de hele avond. Sommige onderdelen zijn al ‘af’, zoals de mooie projecten van vorig jaar die allen sindsdien op diverse podia te zien zijn geweest. En sommige onderdelen zijn een tussentijdse presentatie: niet alles is, zoals het een preview en ontwikkeltrajecten betaamt, al af. Er wordt zelfs met diverse plannen gepitched door studenten van Academie Minerva.

Het programma beslaat presentaties van onder andere Sexton Creeps (Groningen), Lex Vesseur & A Liquid Landscape (Groningen / Friesland), WERC (Groningen), Passengers met Beun en Haas (Friesland), Het Zuidelijk Toneel/Tim Verbeek met Joachim Rümke (Groningen, Noord-Brabant) en Joost Maaskant (Friesland). De avond wordt verder opgeluisterd door onder meer optredens van Willy Darktrousers (Friesland) en een gloednieuw Fries ‘blaasorkest’.

Blijf op de hoogte van AValance via Facebook.