Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Projectoverzicht

The Alvaret Ensemble

Release van het album Ea van The Alvaret Ensemble op 20 januari 2020 bij Laaps Rec. 

Alvaret Ensemble
Alvaret Ensemble
Alvaret Ensemble
Alvaret Ensemble
Alvaret Ensemble
Alvaret Ensemble

The Alvaret Ensemble is een collectief gevormd rond de muzikanten Greg Haines, Romke Kleefstra, Sytze Pruiksma en dichter Jan Kleefstra. Een ensemble omdat er steeds weer andere muzikanten aan het collectief toegevoegd worden. Zo kwam in 2011 het debuutalbum tot stand met de gastmuzikanten Hilary Jeffery, Peter Broderick, Nils Frahm en Martyn Heyne. De opnames vonden plaats in de Grunewald-Kirche in Berlijn en het debuutalbum is uitgebracht op Denovali Records.

De muziek van het ensemble komt improviserend tot stand, de typerende muziekstroom die vaak als modern-klassiek, neo-classical of post-ambient wordt omschreven en balanceert op de spannende grens van de avantgarde en klassieke muziek.

In 2012 werkte The Alvaret Ensemble samen met de IJslandse muzikanten, Kira Kira, Eiki Olafsson, Ingi Erlendsson and Borgar Magnasson aan Skeylja. De productie was een vervolg op Seeljocht, waar Greg Haines en de gebroeders Kleefstra een samenwerking aangingen met het videocollectief 33 1/3. Ook voor Skylia wordt met het videocollectief 33 1/3 weer een samenwerking aangegaan. Op IJsland wordt inspiratie opgedaan en materiaal verzameld, dat gepresenteerd is op Oerol

Tijdens deze intieme improvisatiesessies namen soundscapes, Friestalige poëzie en videoprojecties het publiek mee in een wederzijdse ontmoeting tussen IJsland en Terschelling. Gedurende negen avonden werd in de kerk van Hoorn een optreden verzorgd. De live opname van Skeylja zijn uitgebracht op Denovali Records.

The Alvaret Ensemble heeft afgelopen jaren opgetreden in steden als o.a. Praag, Boedapest, Berlijn en Amsterdam. Op Nederlandse festivals als Oerol, Cross Linx, After Sunset en Explore the North.

Eind 2016 heeft The Alvaret Ensemble opnames gemaakt voor een nieuw album, gekoppeld aan een serie optredens in Nederland en België. Release van dit album Ea van het Alvaret Ensemble op 20 januari 2020 bij Laaps Rec

Alvaret Ensemble