Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Wisselstroom komt met zes nieuwe edities

Wisselstroom is gestart met zes nieuwe edities en biedt opnieuw makers in de noordelijke hiphopscene een podium om hun talent te tonen. De eerste uit een reeks van zes wordt vrijdag 2 december online gereleased.

Wisselstroom komt met zes nieuwe edities

Hassenpflug & Jay Waldo

Wisselstroom koppelt Friese hiphop artiesten aan hiphop artiesten uit de andere Noordelijke provincies. Gedurende een korte residentie in de muziekstudio werken ze samen aan een nieuwe track, die vervolgens gereleased wordt via het YouTube kanaal van Wisselstroom.

In de eerste editie zijn Leeuwarder Hassenpflug en de Groningse Jay Waldo de samenwerking aangegaan, hierbij terzijde gestaan door de Groningse producer Eldjay. Hassenpflug is een echte veteraan en werkte vanuit New Order en Fort Buku met de landelijke underground scene samen. Jay Waldo, kenmerkt zich door witty raps en quirky trap beats, die hij allemaal zelf produceert. Hij leerde het hele proces van schrijven tot release zelf te doen en dat maakt hem volledig onafhankelijk. ‘Ben in love met life, selfmade, we laten het lukken’, rapt Hassenpflug treffend in de nieuwe episode. Eldjay werkte al landelijk met grote namen als Architrackz en Priceless. In deze aflevering komt een bijzondere connectie tussen de artiesten tot stand, die wellicht toekomstbestendig zal blijken.

Check hier de eerdere zes edities met Yung Jamin, Sander van der Sluis (Orange Effect), Alexander Moto, Skedel, Maaike Maria, Qbeast, Arie, Zozy, The Cool Rapper, Naaltje (HWM), Son (HWM) en producers: Buku Red, Asssiindewaris, Stinna, Jorn Prenger, Martijn van der Sluis (Orange Effect).

Wisselstroom is een initiatief van Popfabryk, Noordstaat en Lake Woozoo in samenwerking met de hiphopscenes uit Noord-Nederland, onder de vlag van Platform Popcultuur Fryslân.

YouTube
Instagram
Website