Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Velocity Made Good op weg naar Oerol

Geselecteerd voor Popronde en 3voor12 tip, maar eerst zeilend en werkend richting Oerol, waar ze hun work-in-progress presenteren in de Explore the North hub.

Velocity Made Good op weg naar Oerol

Wat is de klank van het wad? Hoe vertaal je dat naar muziek? In het nieuwe muzikale avontuur van Thomas Venema en Wytse Dijkstra gaan ze op zoek naar het antwoord op die vraag. Met een scheepslading vol synthesizers en instrumenten gaan ze in een zelf georganiseerde residentie twee weken zeilen op die ene plek op aarde waar hun hart sneller gaat kloppen.

Door technologie verklanken ze geluiden die ze onderweg, op zee, tegenkomen. Dit geluid vertalen ze vervolgens tot elektronische muziek. Door juist met elektronische stijlen het verhaal van het wad, de zee en de natuur te vertellen, kunnen ze deze onderwerpen vanuit een ander perspectief benaderen. Tijdens een residentie op een boot nemen ze de bewegingen van de natuur als uitgangspunt voor de muziek. Hiermee onderzoeken ze of ze daarmee de menselijke kaders van elektronische stijlen vloeiender en natuurlijker kunnen maken, zonder dat het gevaar verdwijnt die ze zowel in de zee als in elektronische muziek inspirerend vinden. 

Foto: Lennard Fopma

www.popfabryk.nl/project/velocity-made-good