Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« NieuwsoverzichtRSS

OPROEP ZEEFDRUK-KUNSTENAARS/VORMGEVERS

Kunstenaars/ vormgevers die vertrouwd zijn met zeefdruk als techniek worden uitgenodigd te reageren met een plan en/of online-portfolio. Er is een werkbudget en indien van toepassing huisvesting beschikbaar.

OPROEP ZEEFDRUK-KUNSTENAARS/VORMGEVERS

[WINDOWLICKER]

[WINDOWLICKER] is een verticaal zeefdrukproject van Leeuwarders zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann op de ramen van twaalf leegstaande panden in de binnenstad van Leeuwarden.

Naast werk gemaakt door Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers; bestaande uit Stefan Sloot, Wytse Sterk en Jelle van Gosliga, zullen acht gast kunstenaars/ vormgevers worden uitgenodigd een werk in Leeuwarden te realiseren.

Iedere kunstenaar/ vormgever krijgt in 2018, tijdens Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europe, een maand de tijd om een site-specific werk te realiseren. Gedurende het jaar zal er zo iedere maand een werk worden opgeleverd.

[WINDOWLICKER] gaat op zoek naar het spanningsveld en de dialoog tussen kunst en vormgeving, geeft experiment de ruimte en draagt bij aan een positieve en uitdagende uitstraling van de binnenstad. Het onderzoekt de dialoog tussen het publiek, de reclame en beeldcultuur.

Kunstenaars/ vormgevers die vertrouwd zijn met zeefdruk als techniek worden uitgenodigd te reageren met een plan en/of online-portfolio. Er is een werkbudget en indien van toepassing huisvesting beschikbaar. Reageren kan tot 17 december

[WINDOWLICKER] is een productie van de Popfabryk; productiehuis voor Friese Popcultuur.