Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« NieuwsoverzichtRSS

OPEN CALL POPFABRYK & EXPLORE THE NORTH

Ben of ken jij een Friese maker in de popcultuur? Samen met Explore the North roepen we voor het derde jaar op rij Friese makers in de popcultuur op om hun ideeën en projectplannen in te dienen voor de OPEN CALL. Uit de ingediende ideeën en plannen worden maximaal acht concepten geselecteerd. Deadline is 15 oktober 2018.

OPEN CALL POPFABRYK & EXPLORE THE NORTH

meindert talma

De geselecteerde makers worden uitgenodigd voor een pitch op maandag 19 november 2018 – dit is in de week van het festival Explore the North 2018. Een panel gaat die dag in gesprek met de makers en selecteert hieruit het beste idee dat vervolgens samen met de maker verder onderzocht wordt op realiseerbaarheid.

De ideeën en plannen moeten een publiekelijk presenteerbaar karakter hebben. Het meest haalbare idee wordt vervolgens samen met de Popfabryk geproduceerd en door Explore the North geprogrammeerd voor de editie van 2019. De Popfabryk en Explore the North hebben hiervoor een startbudget van maximaal € 10.000 gereserveerd. Let op: dit budget is ter ondersteuning en kan nooit honderd procent van de begroting uitmaken.

Makers kunnen ideeën en plannen tot 15 oktober 2018 mailen naar info@popfabryk.nl. De ideeën en plannen omvatten in ieder geval een heldere omschrijving van het artistieke concept, een globale begroting en planning.

Meindert Talma en Natasha Taylor
In 2016 werd in het kader van deze pitch de totstandkoming van de voorstelling Je denkt dat het komt van Meindert Talma ondersteund (première op Explore the North 2017) en sinds 2017 wordt samengewerkt met Natasha Taylor voor haar project Issue Wrestling dat in november in Leeuwarden te zien is op Explore the North 2018 en ook op Jonge Harten Festival in Groningen.

Over De Popfabryk en Explore the North
We slaan de komende jaren (2016 – 2019) de handen ineen bij het stimuleren en realiseren van nieuwe Friese producties op het vlak van de popcultuur.