Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Open call - KOMPOST: Nahrung für den Geist

Popfabryk, Media Art Friesland, European Media Art Festival en New Noardic Wave roepen beeldmakers, visueel kunstenaars, componisten en muziekproducers op om deel te nemen aan een unieke editie van KOMPOST. KOMPOST: Nahrung für den Geist creëert een vrije artistieke context voor een collaboratieve artist-in-residence op het Friese platteland, met een focus op ons landschap en de rol die wij daarin spelen door er te eten, te leven en te werken. Vijf geluid- en beeldmakers uit Friesland en de Duitse regio Osnabrück worden uitgenodigd om in tien dagen gezamenlijk een audiovisuele productie te realiseren met het lokale landschap als vertrekpunt.

Open call - KOMPOST: Nahrung für den Geist

In deze artist-in-residence aan de Friese Waddenkust worden deelnemers uitgedaagd om zich kunstzinnig te verhouden tot het landschap om je heen, en hoe dat verbonden is met onze wortels en identiteit. Deze speciale KOMPOST-editie heeft het thema duurzaamheid, specifiek met betrekking tot de relatie met ons voedsel. Met negen Duitse en Nederlandse mede-deelnemers werken muzikanten en beeldmakers aan een relevante audiovisuele producties die na de residence worden vertoond of gepresenteerd tijdens het Media Art Festival in Leeuwarden en het European Media Art Festival in Osnabrück. In dit werk wordt de (gezamenlijke) visie weergegeven op hoe ons gedrag en onze gewoontes samenhangen met de wereld om ons heen.

Open Call
Beeldmakers, visueel kunstenaars, componisten en muziekproducers die zich in het onderstaande profiel herkennen, melden zich aan  voor deelname aan de artist-in-residence door uiterlijk op 15 mei 2021 te mailen naar info@popfabryk.nl. We streven ernaar om eind juni 2021 vijf deelnemers uit de inzendingen te selecteren. Over deze selectie wordt niet gecorrespondeerd.

Wie zoeken we?
- Je staat aan de start van je artistieke carrière in de visuele kunst of als componist of muziekproducer;
- Je bent bereid om jouw visie op de wereld te delen in de vorm van kunst tijdens de artist-in-residence;
- Je houdt ervan om op een artistieke en constructieve manier te creëeren samen met anderen;
- Je bent klaar om nieuw werk te creëren in een soms onvoorspelbare creatieve context, dat gepresenteerd zal worden in een professionele setting op twee festivals in Leeuwarden (NL) en Osnabrück (DE);
- Je bent in staat om legaal te reizen tussen Nederland en Duitsland;
- Je bent beschikbaar tussen 21 en 29 augustus 2021.

Over KOMPOST
In 2020 is Popfabryk in samenwerking met New Noardic Wave gestart met het audiovisuele project KOMPOST. Met dit project willen ze de Friese experimentele muziek- en beeldscene voeden, stimuleren, ondersteunen en zichtbaarder maken, om zo bij te dragen aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland. Vier keer per jaar worden een Friese geluids- en beeldmaker uitgenodigd voor een artist-in-residence van vijf dagen. In die vijf dagen werken zij aan een audiovisuele productie van minimaal twintig minuten. De audiovisuele productie wordt tot slot live gepresenteerd op locatie, middels draadloze koptelefoons en projectie.

Meer nieuws