Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Kompost #1 '21 met Gert Boersma & Marc Henri Queré

Kompost is een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Friesland. Vanuit de twee disciplines, beeld en geluid, worden voor elke editie twee makers uitgenodigd om een week lang samen te werken aan een compositie van ongeveer 20 minuten. Een unieke locatie in Friesland is de setting voor elke residentie. Deze editie is dat de Sint Gertrudis Kerk in Peins. Muzikant Gert Boersma en beeldmaker Marc Henri Queré verblijven hier de hele week om aan hun compositie te werken.

Kompost #1 '21 met Gert Boersma & Marc Henri Queré

De compositie van Boersma en Queré wordt op zondag 21 maart gepresenteerd in de Sint Gertrudis Kerk en later dit jaar in de vorm van een expositie, waarin alle Kompost composities van 2021 gebundeld en gepresenteerd worden. Het geluidsaspect van de compositie is te horen via een draadloze koptelefooninstallatie, waarin ieder publiekslid zijn of haar eigen koptelefoon krijgt voor een intense luisterervaring.

Wegens de huidige coronamaatregelen vindt de presentatie niet plaats voor publiek, zoals anders het geval is. Deze editie wordt in kleine, besloten kring afgesloten. Er zullen na afloop beelden van de presentatie gedeeld worden op de kanalen van de Popfabryk.

Meer nieuws