Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

LJERKE ondersteunt door Gonzo (circus)...

en wij ondersteunen Gonzo...

LJERKE ondersteunt door Gonzo (circus)...

LJERKE is de Artist-in-Residence van Klanklânskippen; multidisciplinaire broedplaats en podium voor experiment, met het Friese landschap als inspiratiebron. LJERKE is een samenvoeging van leeuwerik in het Fries en Noors.

LJERKE is een unieke samenwerking tussen muzikanten, dichters en filmakers uit Friesland en Noorwegen, met het Friese landschap als inspiratiebron. Muzikanten uit Friesland zijn Sytze Pruiksma, Jan Kleefstra, Romke Kleefstra, aangevuld met beeldend kunstenaar en filmmaker Marco Douma. Ze werken samen met de Noorse geluidskunstenaar, producer en muzikant Alexander Rishaug, bassist Michael Francis Duch, trompettist Hilde Marie Holsen en de IJslandse, maar in Oslo woonachtige videokunstenaar Haraldur Karlsson. Al Improviserend worden disciplines bij elkaar en tot een nooit eerder bestaan gebracht. Er wordt gestreefd naar verstilling, versobering en eenvoud, een tegengeluid met intensiteit, bezinning en concentratie. Een avontuur, zowel voor de makers als voor het publiek.

Zondag 06 november 2016 - Schouwburg De Lawei in Drachten
Woensdag 09 november 2016 - West Wednesdays Amsterdam
Donderdag 10 november 2016 - Worm Rotterdam
Vrijdag 11 november 2016 - Extrapool Nijmegen
Zaterdag 12 november 2016 - Le Guess Who? in Utrecht
Zondag 13 november 2016 - Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden

Laten we niet langer als lemmingen naar de afgrond hollen, maar de binding met onze grond terug vinden, haar stem weer horen en haar weer deel van onze eigen ziel laten zijn.