Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Hit the North selectie 2020

Hit the Nort maakt de nieuwe selectie van zijn talentontwikkelingstraject bekend. De selectie bestaat uit drie acts uit Friesland, Groningen en Drenthe. De nieuwe lichting presenteert zich in NOORD tijdens ESNS op 15, 16 en 17 januari 2020 in het oude gymnasium in de Oosterstraat in Groningen.

Hit the North selectie 2020

The Resurrection

Hit the North is het talentontwikkelingstraject van Popfabryk, POPgroningen, Kunst &
Cultuur Drenthe ESNS en Into The Great Wide Open. Ieder van de drie noordelijke provincies selecteerd drie acts voor Hit the North. De negen acts participeren in een intensief traject van een jaar met een aantal gezamelijke activiteiten en indiviuele coachings trajecten. 

De nieuwe Hit the North selectie uit Friesland wordt gevormd door The Resurrection, Seewolf en Delore. Drenthe selecteerde Isa Zwart, Moonradio en Same Old. De Groningse selectie bestaat uit Cashmyra, The Vices en The Desmonds. De negen acts presenteren zichzelf voor het eerst tijdens NOORD.

De huidige selectie van Hit the North: Daisy Bellis, Lester Blackfield, Mary Confurius, Meadowlake, Nadua, Small Town Bandits, Woe Blind Birds en YVI sluiten het traject af tijdens ESNS in NOORD met een showcase en plaat. De plaat, met zeven liedjes van de huidige Hit the North selectie zijn opgenomen onder leiding van Frans Hagenaars van Excelsior Recordings. De plaatpresentatie vindt plaats gedurende de opening van NOORD op woensdagavond 15 januari.

Hit the North wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en We the North.