Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Hit the North open call 2021

Hit the North opent inschrijvingen voor Noordelijke acts, waaronder vier Friese acts, waarvan specifiek één hiphop act.

Hit the North open call 2021

Twaalf acts uit de drie Noordelijke provincies worden binnenkort geselecteerd voor Hit the North 2021, waarbij er deze editie extra focus is op hiphop acts.

Hit the North is het ontwikkelingstraject voor talentvolle muzikale acts uit Friesland, Groningen en Drenthe. Het traject bestaat uit vier bootcamps verspreid over het jaar, coaching door professionals en showcases door het land. Ook spelen de geselecteerde acts op ESNS. Alles om de acts een duw in de rug te geven voor een carrière in de muziekindustrie.

Vanuit Friesland worden er vier acts geselecteerd voor Hit the North, waaronder specifiek één hiphop act. Van de vier Friese acts is er al één geselecteerd, namelijk de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân. Friese acts die eerder deel hebben genomen aan Hit the North zijn onder andere Esther de JongYVIWoe Blind BirdsLester BlackfieldSeewolfThe Resurrection en Delore. Hit the North richt zich vooralsnog op live-acts in alle popmuziek-genres; zowel bands, singer-songwriters als acts. 

Inschrijven voor Hit the North 2021 kan tot uiterlijk 1 december aanstaande via ESNS.nl Na inschrijving wordt er een selectie gemaakt door de samenwerkende partijen en de acts per provincie gekozen.

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Urban House Groningen, Popfabryk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie en We the North.