Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« NieuwsoverzichtRSS

Hilbrandt op Explore the North 2019

De Leeuwarder synthrockband Hilbrandt presenteert in november de première van hun nieuwe voorstelling Ravijn op Explore the North.

Hilbrandt op Explore the North 2019

Hilbrandt / foto Jantina Talma

De voorstelling is gebaseerd op (de problematiek rondom en alternatieven van) de hedendaagse consumptie- en entertainmentmaatschappij. Bezoekers worden onderdeel van een futuristische kerkdienst vol beukende synthrock. Ravijn is het geselecteerde project naar aanleiding van de open call die Popfabryk en Explore the North vorig jaar uitzetten voor Friese makers in de popcultuur. 

Futuristische kerkdienst met beukende synthrock laat publiek stilstaan
Bezoekers van Explore the North worden in de voorstelling Ravijn meegenomen in een futuristische kerkdienst vol beukende synthrock en een snerpend zanggeluid met autotune. In een fictieve religie wordt publiek aangemoedigd om stil te blijven staan, pauze te nemen en afstand te nemen van de krachten die hen ’s nachts wakker houden. Soms lijkt er in deze wereld nog maar één ding te tellen: harder gaan. Bezoekers worden meegenomen het ravijn in, om daar de stem te horen, hun helm af te zetten, te transformeren en, uiteindelijk, stil te staan.

“In een wereld die alleen maar harder wil, is ergens Het Ravijn.”- Hilbrandt

De voorstelling beoogt op een theatrale, poëtische wijze het publiek te laten stilstaan bij de effecten van al te grote ambities, prestatiedruk, de seksualisering van (social) media en gezondheidsproblematiek als burn-out, slaaptekorten en depressie. In plaats van louter de uitdagingen van de hedendaagse consumptie- en entertainmentmaatschappij te observeren en benoemen, geeft Hilbrandt ook een alternatief in de vorm van het Ravijn.

Over Hilbrandt
Hilbrandt is een synthrockband uit Leeuwarden met een bijzondere inhoudelijke boodschap en unieke theatrale aanpak. De groep laat de luisteraar met een mix van beukende, dansbare synthrock, snerpende autotune en troostende odes verlossen van hun ambities en genezen van het wakker liggen.

Open call voor Friese makers in de popcultuur
Het plan van Hilbrandt werd geselecteerd uit een aantal ingezonden plannen naar aanleiding van de open call van Popfabryk en Explore the North. Zij slaan de handen ineen bij het stimuleren en realiseren van nieuwe Friese producties op het vlak van de popcultuur. Ravijn wordt samen met Popfabryk en Explore the North gerealiseerd en geprogrammeerd op de zevende editie van Explore the North. Voorgaande jaren werden onder andere plannen van Meindert Talma en Natasha Taylor geselecteerd en uitgewerkt tot premières op Explore the North.

De toekomst tegemoet met hoop en positiviteit
Tijdens het festival Explore the North 2019 treedt het publiek het Grote Onbekende – de toekomst, de ander – tegemoet met hoop en positiviteit. Het festivalprogramma legt dit jaar de focus op artiesten die idealen nastreven en fantaseren over nieuwe werelden. Artiesten die de barricaden niet schuwen en hun plek op deze wereld durven in te nemen, waarvan Hilbrandt een perfect voorbeeld vormt.

https://explore-the-north.nl
http://www.hilbrandt.nl