Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Friese en Oekraïense songwriters YVI en Sasha Boole releasen samen de soundtrack ‘Restless Hunter’

Vandaag verschijnt de soundtrack ‘Restless Hunter’ met bijbehorende trailer van de documentaire 'Soort van Hetzelfde' die te zien is bij het Noordelijk Filmfestival.

Friese en Oekraïense songwriters YVI en Sasha Boole releasen samen de soundtrack ‘Restless Hunter’

Denise Amber Photography

In de documentaire Soort van Hetzelfde volgt regisseur Jan Martien Dekker de muzikanten YVI (Diederick Brandsma) en Sasha Boole (Oleksandr Bulich) op hun woelige zoektocht naar inspiratie en een objectief wereldbeeld. De documentaire legt de reis vast die de twee songwriters eind vorig jaar samen maakten van Kiev naar Leeuwarden. Op vrijdag 8 november wordt Soort van Hetzelfde vertoond op het Noordelijk Film Festival.

Vandaag verschijnt de soundtrack ‘Restless Hunter’ met bijbehorende trailer van de documentaire. YVI en Sasha Boole schreven de soundtrack samen tijdens hun reis. De trailer geeft alvast een kleine inkijk in de bijzondere samenkomst van de twee songwriters, die elkaar voor hun reis van start ging nog niet kenden. Soort van Hetzelfde vertelt het verhaal van twee personen op twee uiteinden van een continent, die langzaamaan ontdekken dat ze niet zo verschillend zijn als ze aanvankelijk dachten.

Soort van Hetzelfde wordt op vrijdag 8 november om 12.00 uur vertoond in Slieker Film en is onderdeel van de Noorderkroon Mix van het Noordelijk Film Festival. Tickets zijn online of aan de kassa van Slieker Film te koop. Na afloop van de vertoning vindt een Q&A plaats met regisseur Jan Martien Dekker.

Dit project is een initiatief van Popfabryk in Leeuwarden en Respublica Fest in Oekraïne i.h.k.v. Tandem Fryslân en Leeuwarden-Fryslân 2018.