Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« Nieuwsoverzicht

Co-writing residence leidt tot nieuwe song Not the Same

In het weekend van 11 en 12 december ontmoetten songwriters Sarah Dekker (Moonloops) uit Friesland, Louis De Roo (Isaac Roux) uit België en producer Artturi Borén uit Finland elkaar in Leeuwarden. Het drietal werd bij elkaar gebracht door de drie partnerorganisaties Popfabryk, VI.BE en TAMK uit het Europese netwerk Excite voor een co-writing residentie in de studio's van Lake Woozoo.

Co-writing residence leidt tot nieuwe song Not the Same

Het drietal zag elkaar zaterdagochtend voor het eerst in de studio. Na de ontmoeting gingen de songwriters en producers meteen aan de slag met het schrijven van een nieuwe song. "Ik heb een hoop geleerd dit weekend", aldus Dekker, die eerder dit jaar de Kleine Prijs van Fryslân won. "Ten eerste levert het kijken naar andere makers en hun creatieve proces altijd een eye-opener op. Ik heb veel geleerd over sound design en hoe je een song kunt schrijven met andere songs ter inspiratie, maar toch een eigen geluid kunt creëren."

Tijdens het weekend schreef het drietal samen de sfeervolle song Not the Same. "Deze song had een iets ander schrijfproces dan ik gewend ben", vertelt De Roo. "Dat wil niet zeggen dat ik het niet goed vond. Ik denk dat het belangrijk is dat je als artiest verschillende manieren leert om songs te schrijven. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijker kunt aanpassen aan de situatie, waardoor je uiteindelijk een betere songwriter wordt."

De song werd opgenomen door de Finse producer Artturi Borén. Borén: "Ik leidde de songwriting in een bepaalde richting door hier en daar teksten of akkoordwijzigingen voor te stellen, maar meestal liet ik Sarah en Louis de song samen uitdokteren. Daarna begonnen we met het opnemen en vormde het nummer zich tot zijn uiteindelijke vorm."

Luister de song hier: https://bit.ly/3p1jQhc

Foto: Jantina Talsma