Postbus 2585 8901 AB Leeuwarden e:

« ProjectoverzichtRSS

[WINDOWLICKER]

[WINDOWLICKER] is een verticaal zeefdrukproject op de ramen van leegstaande panden in Leeuwarden.

windowlicker
windowlicker

[WINDOWLICKER] is een verticaal zeefdrukproject van Leeuwarders zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann op de ramen van twaalf leegstaande panden in de binnenstad van Leeuwarden.

Naast werk gemaakt door Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers; bestaande uit Stefan Sloot, Wytse Sterk en Jelle van Gosliga, zullen acht (Europese) gast kunstenaars/ vormgevers worden uitgenodigd een werk in Leeuwarden te realiseren.

Iedere kunstenaar/ vormgever krijgt in 2018 een maand de tijd om een site-specific werk te realiseren. Gedurende het jaar zal er zo iedere maand een werk worden opgeleverd.

[WINDOWLICKER] gaat op zoek naar het spanningsveld en de dialoog tussen kunst en vormgeving, geeft experiment de ruimte en draagt bij aan een positieve en uitdagende uitstraling van de binnenstad. Het onderzoekt de dialoog met het publiek, de reclame en beeldcultuur.

Eind 2016 wordt er een pilot gerealiseerd waarbij Stefan Hoffmann en de Cowboy Killers gezamenlijk een werk creëren, hierbij staan technische en artistieke uitwisseling centraal. Het gerealiseerde werkt dient tevens als documentatie voor verdere fondswerving. De pilot wordt gerealiseerd binnen de context van Explore the North; het festival voor muziek en verhalen op onvermoede plekken in Leeuwarden.

[WINDOWLICKER] refereert aan het gelijknamige nummer van muzikant en producer Aphex Twin en de term wordt gebruikt voor een bezoeker van raamprostituees.

Het project wordt mede ondersteund door Winkeliersvereniging Zaailand, Grafisch Atelier Friesland en Explore the North.